Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Citroën DS3 ja BMW 5 hurmasivat naiset


Kansainvälisiä autoalan lehtiä edustavien naistoimittajien raati on valinnut Citroën DS3:n ja BMW 5:n Naisten Vuoden Autoksi 2011. Women´s World Coty teki valinnan nyt kolmatta kertaa. Tuomaristoon kuului 14 naistoimittajaa.

Kilpailussa oli mukana neljä eri sarjaa: perheautot, urheiluautot, edustusautot ja taloudelliset autot. Kaikissa sarjoissa oli ehdolla seitsemän automallia. Yleiskilpailun voiton jakoivat tasapistein Citroën DS3 ja BMW 5. Taloudellisten mallien sarjassa DS3 oli ykkönen ennen Mini Onea.

Naisten vuoden autoa valittaessa autoa arvioidaan nimenomaan naisille tärkeiden ominaisuuksien mukaan. Kriteereinä ovat turvallisuus, hinta-laatu-suhde, ulkonäkö, tavaratilat, lapsiystävällisyys, ajamisen helppous, vetovoima ja auton hiilijalanjälki.

Naisilla on paljon päätösvaltaa autoa hankittaessa. Tutkimusten mukaan naiset tekevät lopullisen ostopäätöksen useimmissa yksityishenkilöiden solmimissa autokaupoissa. The Economist -lehden mukaan naiset ovat päättäjinä kuudessa seitsemästä autokaupasta myös silloin, kun yritykselle hankitaan uusia työsuhdeautoja.