Koeajo: Pikkuauton, maastoauton ja avoauton yhdistelmä yhdessä Opelissa

Viime vuonna markkinoille tullut Adam Rocks on persoonallinen pikkuauto, joka ei jää liikenteessä huomaamatta.

Tykkäsimme

Avattavasta kangaskatosta

Persoonallisesta olemuksesta

Emme tykänneet

Robottivaihteiston toiminnasta

Pintakovasta jousituksesta

Yksiin kuoriin on saatu pakattua pikkuauton, maastoauton ja avoauton yhdistelmä. Tällä tavallista Adamia ”rokimmalla” versiolla Opel yrittää saada pikkuauton rattiin enemmän miehiä, sillä tavallisen Adamin ostajista yli 70 prosenttia on naisia.

Suomessa kysyntä A-luokan autoille on vielä pieni, mutta isoissa kaupungeissa pikkuautojen kysyntä on kasvussa. Tähän trendiin Adam Rocks sopii mainiosti.

Kiinnostavuutta mallia kohtaan lisää myös se, että autoon on tullut tarjolle robotti-automaattivaihteisto. Sen hinta on vain vajaat 400 euroa enemmän kuin keppivaihteisessa versiossa.

Toiminnaltaan robottivaihteisto ei kuitenkaan saa kehuja. Vaihtojen yhteydessä on pitkä viive. Varsinkin täysikaasulla kiihdyttäessä sitä seuraa voimakas potkaisu vaihteen kytkeytyessä päälle. Toisaalta perinteinen automaatti nostaisi hintaa vähintäänkin tuhannella eurolla, joten asiassa on myös kääntöpuolensa.

Koeajoyksilö oli varustettu isoilla 17–tuumaisilla vanteilla, joka verottaa osan mukavuudesta. Töyssyt tuntuvat ikävästi takamuksessa. Terävät saumat iskeytyvät turhan selvästi läpi jousituksesta.

Moottorina koeajoyksilössä oli vapaastihengittävä 1,4–litrainen bensamoottori, joka on ainoa vaihtoehto robottivaihteiston yhteyteen. Meno on tahmeaa, mutta kaupunkipyörittelyssä sillä tulee toimeen.

Parhaimmillaan Adam Rocks onkin rauhallisessa kaupunkipyörittelyssä, jossa voi nauttia tuulen tuiverruksesta. Autossa on nimittäin vakiona avautuva kangaskatto, jonka avaamalla Adamista saa ”puoliavoauton”.

Opel Adam Rocks 1.4 ECT5 automaatti
Hinta alkaen 19 312 €

Moottori 1398 cm3, 4-sylinterinen, bensa
Vaihteisto 5-vaihteinen, robotti
Teho 64 kW (87 hv) 6000 r/min
Vääntö 130 Nm 4000 r/min
0-100 km/h 13,9 s
Huippunopeus 178 km/h
Keskikulutus 4,9 l / 100 km
CO2-päästöt 112 g/km
Mitat Pituus 3747 mm, leveys 1807 mm, korkeus 1493mm, akseliväli 2311 mm
Omamassa 1156 kg
Tavaratila 35 l