Ensituntumat Opel Karl Rocksista – Korotettu pikkuauto, jossa ei ole eläkeläisleimaa

Opel keksi pyörän uudestaan; korotettu pikkuauto miellettiin ennen eläkeläismalliksi, mutta kun saman ominaisuuden pukee maastohenkiseksi, onkin lopputulos rokimpi pikkuauto. Uusi oivallus on nimeltään Karl Rocks, joka perustuu viime vuoden Suomen myydyimpään A-segmentin autoon, Karliin.

Hinta alkaen 14 997 €

Karl Rocks on kääntänyt SUV-intoilun edukseen. Se on poiminut tyyliinsä sopivan maltillisesti maastohenkisyyttä, kuten korkeamman istuma-asennon parantamaan näkyvyyttä ja kulkemista autoon. Se pitää kuitenkin Karlin tapaan käytännölliset ominaisuutensa, kuten viisi ovea ja viisi istuinpaikkaa. Tavaratilaa Karl Rocksissa on enintään 1013 litraa, kun vakiona taittuvat takapenkit laskee alas.

Karl Rocks pyrkii erottumaan miniautoluokan kilpailijoista muotoilullaan. Asennetta on haettu hopeanvärisillä kattokaiteilla ja alustasuojalevyllä, puskurit ovat vankemmat ja 15 tuumaisissa kevytmetallivanteissa kahden sävyistä metallia. Tavallisesta Karlista poiketen autoon on tullut 18 millimetrin lisäys jousituksen korkeuteen. Maavaran lisäys antaa Rocksille mahdollisuuden selvitä hitusen kivisemmistä maastoista.

Karl Rocksin moottorina on Karlista tuttu 1,0-litrainen kolmisylinterinen bensiinimoottori (75 hv) ja sen jatkona on joko viisivaihteinen manuaalivaihteisto tai viisivaihteinen ECT-automaatti. Kiihdytyksissä pieni moottori joutuu koville, mutta se soveltuu hyvin kaupunkinopeuksiin. Korotuksesta huolimatta kori ei kallistele, kuten voisi olettaa, vaan Rocks selviytyy nopeista kaarteista aivan kuten matalampikin malli. Vauhdin hurmaa haittaakin vain moottori- ja rengasmelun välittyminen ohjaamoon.

Pikkuautoille epätyypillisesti Karl Rocksissa on valintamahdollisuuksia eri ajotilojen välille. Ohjausta voi keventää painamalla kaupunkiajotila-nappia, mikä helpottaa ajamista kaupunkiliikenteessä sekä pysäköidessä. Vakiovarustuksen kulmakiviä ovat myös manuaalinen ilmastointi ja peruutustutkat.

Lähimpään kilpailijaansa Kia Picantoon nähden Karl Rocks on hyvä vastus. Se tuo koko segmenttiin mielenkiintoa, erilaista lähestymistä ja poikkeavaa ulkonäköä. Karl Rocksin hinnat alkavat 15 000 eurosta sisältäen toimituskulut. Ensimmäiset autot saapuvat Opelin jälleenmyyntiliikkeisiin toukokuussa.

Kuvat: Mia Pelttari

Lue myös:
Opelin mallitykitys jatkuu – 7 uutta automallia vuoden 2017 aikana