Lisää tekoälyä Motorola-puhelimiin - uudet Moto AI -toiminnot auttavat suorittamaan tehtäviä ja muistamaan asioita

Motorola lisää panostustaan tekoälyyn. Moto AI tottelee käyttäjän komentoja.

Kiinalaisen Lenovon omistama Motorola esitteli Moto AI -kokonaisuutensa ensi kertaa jo vuonna 2023, ja nyt Moto AI -tekoälytoimintojen valikoima on laajenemassa.

Jatkossa Moto AI toimii henkilökohtaisen avustajan tavoin reagoiden käyttäjän sanelemiin komentoihin.

Käyttäjä voi esimerkiksi pyytää älypuhelintaan ”tilaamaan espresson”, jolloin Moto AI paikantaa lähimmän kahvilan, tekee vahvistuksen saatuaan tilauksen ja ilmoittaa ajan, jolloin sumppi on valmis. Myös vaikkapa taksin kutsuminen hoituu samalla tavalla, Motorola kuvailee.

Moto AI voi niin ikään jatkossa päivittää käyttäjän ajan tasalle viimeaikaisista kuulumisista luomalla yhteenvedon eri viestialustojen kautta saapuneista ilmoituksista. Lisäksi tekoäly osaa muodostaa tekstiyhteenvetoja käydyistä keskusteluista vailla tarvetta muistiinpanojen tekemiselle.

Viimeisin nyt esitelty toiminto mahdollistaa yksityiskohtien tallentamisen ruudulla näkyvistä kuvista ja muista tiedoista. Myöhemmin Moto AI:ta voi pyytää kaivamaan esille vaikkapa tietyn viikon kuitit.

Aikanaan Moto AI:lle on luvassa myös ”päivän askareita automatisoivia toimintoja”, kuten uudistuksia herätyskelloon ja tekoälyn luomia soittolistoja musiikkipalveluihin.

Motorola ei toistaiseksi paljastanut, mille älypuhelimille uudet Moto AI -toiminnot saapuvat ja milloin.