Spotify päivittyy nyt musiikkivideoilla Suomessakin

Suoratoistoapalvelu Spotifyn tarjonta täydentyy nyt musiikkivideoilla Suomessakin.

Spotify esitteli musiikkivideot alkujaan osaksi palveluaan koeluonteisesti jo keväällä 11 maassa. Nyt saatavuus laajenee 85 lisämaahan, joiden joukossa on myös Suomi.

Musiikkivideotoiminto Spotifyssa kantaa edelleen beetatestiversion leimaa laajemmasta julkaisusta huolimatta.

Saataville musiikkivideot tulevat maksullisen Spotify Premium -palvelun tilaajille.

Laajemman maantieteellisen saatavuuden ohella Spotify kehittää musiikkivideotoimintoaan muutenkin eteenpäin.

Toistonäkymästä voi jatkossa vaihtaa musiikkivideoon, jos sellainen on saatavilla.
Toistonäkymästä voi jatkossa vaihtaa musiikkivideoon, jos sellainen on saatavilla.

Tarjolla on nyt aikasynkronoitu vaihtomahdollisuus videosta takaisin pelkkään äänen toistamiseen. Lisäksi musiikkivideoilla varustettujen kappaleiden yhteyteen tulee uusi merkintä.

Lisäksi jatkossa Spotify kertoo ilmoituksella uusista suositelluista tai hiljattain tallennettujen kappaleiden musiikkivideojulkaisuista.

Musiikkivideot ovat saatavilla Spotifyssa niin sen Android- ja iOS-sovelluksissa kuin myös tietokone- ja televisiosovelluksissa. Jos kappaleesta on saatavilla musiikkivideo, näkyy toistonäkymässä painike videoon vaihtamiseksi.

Mobiilisovelluksissa musiikkivideoita voi katsella sekä pystysuunnassa että koko ruudulla kääntämällä laitteen vaaka-asentoon.

Musiikkivideoiden katselu kasvattaa Spotifyn tilastojen mukaan kappaleiden kuuntelua: tietyn kappaleen musiikkivideon katselu lisää merkittävästi, keskimäärin 34 prosentilla, todennäköisyyttä saman kappaleen uudelleenkuuntelemiseen seuraavan viikon aikana.