Motorola julkisti Googlen paikannusverkostoa tukevan Moto Tag -paikantimen - hinta alkaen 39 euroa

Motorola on julkistanut uuden pienikokoisen Bluetooth- ja UWB-paikantimensa Moto Tagin.

Moto Tag on tulossa saataville heinäkuun lopulla. Yhden Moto Tagin suositushinta on 39 euroa ja neljän Moto Tagin paketin 139 euroa.

Moto Tag hyödyntää Googlen Paikanna laite -verkostoa. Kyseessä on pienikokoinen paikannin, jonka voi kiinnittää esimerkiksi avaimiin, laukkuun tai muihin esineisiin.

Google käynnisti paikannusverkostonsa julkaisun huhtikuun alkupuolella Yhdysvalloista ja Kanadasta, ja toukokuun lopulla se tapahtui myös Suomessa.

Moto Tag -paikannin kahtena värivaihtoehtona.
Moto Tag -paikannin kahtena värivaihtoehtona.

Paikanna laite (englanniksi Find My Device) -paikannusverkostoa voivat hyödyntää pienikokoiset Bluetooth-paikantimet sekä muut laitteet verkkoyhteydettömien Android-laitteiden ohella.

Paikannusta käytetään Googlen Paikanna laite -sovelluksen kautta.

Käytännössä Googlen paikannusverkosto vastaa muun muassa Applen ja Samsungin omalta osaltaan aiemmin tarjoamaa toiminnallisuutta. Bluetooth-yhteydellä varustetut paikantimet, kuulokkeet ja verkkoyhteydettömät Android-laitteet paikantuvat, kun verkoston muut laitteet havaitsevat ne lähellään. Tämän jälkeen sijainti välittyy laitteen kadottaneelle omistajalle. Googlen paikannusverkosto tulee olemaan erittäin kattava, kun pian sitä tukevat Google Play -palveluilla ja vähintään 9.0-käyttöjärjestelmäversiolla varustetut Android-laitteet, joita on käytössä toista miljardia.

Lähialueelta kadoksissa olevan laitteen löytämistä avittaa äänimerkin aktivointi.

Motorola Moto Tag -paikannin kiinnitettynä laukkuun.
Motorola Moto Tag -paikannin kiinnitettynä laukkuun.

Moto Tag -paikannin tukee myös Ultra Wideband -teknologiaa, joka mahdollistaa sitä myös tukevien Android-älypuhelinten, kuten Motorola Edge 50 Ultran, kanssa paikantimen sijainnin suuntimisen lähellä oltaessa.

Moto Tagissa on myös painike, jota painamalla voi aktivoida äänimerkin paritetusta älypuhelimesta sen löytämiseksi. Lisäksi painiketta voi käyttää kuvaamisen yhteydessä kameran kaukolaukaisimena kaikkien Android-puhelinten kanssa.

Moto Tagin käyttöönotto onnistuu nopeasti Google Fast Pair -parituksen ansiosta. Hallintasovelluksesta voi muokata asetuksia, kuten paikantimen nimeä, säätää merkkiäänten voimakkuutta sekä tarkistaa pariston tilan. Moto Tag saa virtansa CR2032-paristosta, joka on helppo vaihtaa. Paristosta pitäisi riittää virtaa vuodeksi.

Applen ja Googlen yhteistyön myötä Apple-laitteet ja Android-laitteet varoittavat nyt käyttäjiä myös mahdollisesta ei-toivotusta seurannasta sekä Applen laitteilla, kuten AirTag-paikantimilla, sekä Googlen Paikanna laite -verkoston laitteilla.

Kestävyydeltään Moto Tag on IP67-luokitellusti pöly- ja vesitiivis, kestäen upotuksen 1 metrin syvyyteen 30 minuutin ajaksi.