WhatsApp parantaa laitteiden linkityksen turvallisuutta - estää WhatsApp Desktopiin tai Webiin liittyviä väärinkäytöksiä

WhatsAppin uusi suojatoiminto parantaa turvallisuutta tietyissä tilanteissa.

Facebookin omistama WhatsApp-palvelu ottaa käyttöön uuden suojausominaisuuden laitteiden linkittämisen yhteydessä.

Linkitettäessä WhatsApp Web -verkkoselainpalvelua tai WhatsApp Desktop -tietokonesovellusta WhatsApp-tiliin, WhatsApp pyytää jatkossa avaamaan lukituksen puhelimen kasvojen- tai sormenjäljentunnistuksella sen ollessa käytettävissä, jotta laitteen linkittäminen tulee mahdolliseksi.

Uuden toiminnon osalta muistutetaan vielä, että kasvojen ja sormenjälkien todennus tapahtuu yksityisyyttä suojaavalla tavalla eli nämä tiedot eivät siirry WhatsAppille tai Facebookille.

Uuden suojatoiminnon on tarkoitus estää esimerkiksi tapaukset, joissa joku toinen voisi linkittää WhatsAppin WhatsApp Webin ja Desktopin oman tietokoneensa kanssa saadessaan puhelimen hetkeksi käsiinsä ja pääsisi näin käsiksi käyttäjän WhatsApp-tietoihin.

Uusi ominaisuus tulee käyttöön maailmanlaajuisesti lähiviikkojen aikana. Ominaisuutta tukevat iOS 14 ja uudemmat käyttöjärjestelmät, joissa on Touch ID tai Face ID, sekä Android-laitteista kaikki, joissa on vaadittavat tunnistustoiminnot.