MobilePayn toimintaan suuria muutoksia ensi vuonna

MobilePayn toimintaan on ensi vuonna luvassa merkittäviä muutoksia.

Kyse on turvallisuudesta.

Suomessa suosittu maksupalvelu MobilePay uudistuu vuodenvaihteessa, ja muutokset heijastuvat monin tavoin myös sovelluksen käyttöön. Tähän mennessä käyttäjät ovat voineet hoitaa maksuja nimimerkin suojista, mutta vuonna 2024 palvelussa on toimittava omalla, oikealla nimellään.

Kyse on turvallisuudesta, MobilePay perustelee tiedotteessaan. Kun nimimerkillä toimiminen estetään, tulisi maksutapahtumissa huijaamisen olla jatkossa entistä vaikeampaa.

Muutosten myötä MobilePayn aktivoiminen edellyttää vastedes aina vahvaa tunnistautumista, ja palvelua voi käyttää vain yhdellä laitteella kerrallaan. Esimerkiksi uutta älypuhelinta asennettaessa myös MobilePayhin on täten tunnistauduttava uudelleen pelkän puhelinnumerolla kirjautumisen sijaan.

Ensi vuodesta alkaen MobilePayssa voi myös estää toisia käyttäjiä. Estetyt eivät voi lähettää rahaa tai viestejä, millä niin ikään halutaan parantaa maksupalvelun turvallisuutta.

Tanskalaisen Danske Bankin perustama MobilePay yhdistyi norjalaisen Vippsin kanssa marraskuun 2022 alussa Vipps MobilePayksi ja sittemmin toimintoja on vuoden 2023 aikana yhdistetty.

Jo aiemmin paljastui, ettei MobilePaylla voi enää kauaa maksaa kaupan kassalla, minkä ohella kanta-asiakkuudet ovat poistumassa palvelusta. 

MobilePayn mukaan yli puolet suomalaisista on jo ottanut maksupalvelun käyttöönsä.