Apple kertoi Vision Pron laajemmasta saatavuudesta ja julkisti visionOS 2 -käyttöjärjestelmäversion

Apple on esitellyt WWDC-tapahtumassaan Apple Vision Pro -laitteen uuden visionOS 2 -käyttöjärjestelmäversion.

Samalla Apple kertoi tuovansa Vision Pron laajemmin saataville.

Toistaiseksi Apple Vision Pro on ollut saatavilla vasta vain Yhdysvalloissa 2. helmikuuta alkaen.

Nyt Apple kertoi Vision Pron tulevan saataville Kiinassa, Japanissa ja Singaporessa 28. kesäkuuta alkaen ja 12. heinäkuuta alkaen myös Australiassa, Kanadassa, Ranskassa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa.

visionOS 2 -päivitys puolestaan on tulossa yleisesti saataville muiden Apple-laitteiden uusien merkittävien käyttöjärjestelmäversioiden kanssa syksyllä. Heti se tulee saataville ensin sovelluskehittäjille suunnattuna beetaversiona.

visionOS 2 tuo uusia eleitä kotinäkymän avaamiseksi sekä tietojen, kuten päivämäärän ja ajan tai akun varauksen näkemiseksi sekä Ohjauskeskuksen hallitsemiseksi. Kotinäkymän kuvakkeita voi visionOS 2:ssa myös järjestellä uudelleen, mikä ei ole ollut vielä toistaiseksi mahdollista visionOS:ssa.

Hallintaa visionOS 2 parantaa hiirituella ja näppäimistönäkymällä, joka näyttää Magic Keyboardin tai MacBookin näppäimistön osana ympäristön pois sulkevaa Environment-näkymää.

visionOS 2:ssa Apple on uudistanut Kuvat-sovellusta. Koneoppimisen avulla 2D-kuvista voi luoda kolmiulotteisia tilallisia kuvia. Toinen uusi toiminto Kuvat-sovelluksessa on SharePlay-jakomahdollisuus osana FaceTime-videopuheluja.

visionOS 2 on tuomassa myös tuen entistä suuremman tarkkuuden sekä laajakulmanäkymän Mac-virtuaalinäytöille sekä parantaa vieraskäyttäjätukea – visionOS 2:n myötä Apple Vision Pro mahdollistaa vieraskäyttäjän silmä- ja käsiasetusten tallentamisen uudelleenkäytön helpottamiseksi. Vision Prota voi visionOS 2:n myötä käyttää AirPlay-vastaanottimena.

Alusta alkaen visionOS on sisältänyt matkustustilan laitteen käyttämiseksi lentokoneessa. visionOS 2:ssa Apple lisää tuen matkustustilan käytölle myös junissa.

Myös sovelluskehittäjille Apple tuo tarjolle uusia mahdollisuuksia visionOS 2:ssa, kuten TabletopKitin lautapelimäisten pelien kehittämiseksi.

Lisäksi Apple kertoi tarjolle tulevista uusista Apple Immersive Video -formaatin videoista, esimerkiksi Red Bullilta.

Mukana visionOS 2:ssa on myös Environment-näkymä Bora Boralta.