Samsung julkaisi Internet-selaimensa Windowsille - sovelluskaupan esittelyssä outo moka

Samsungin verkkoselain on nyt julkaistu myös Windowsille.

Saatavilla ovat kaikki älypuhelimilta tutut toiminnot.

Samsung Internet on korealaisyhtiön verkkoselain, joka on esiasennettuna Galaxy-älypuhelimissa ja -tableteissa sekä laajemminkin ladattavissa Google Playsta. Tähän mennessä selainta ei kuitenkaan ole voinut käyttää tietokoneilla, mutta nyt se on julkaistu Windowsille.

Windowsilla Samsung Internet muistuttaa läheisesti sekä mobiiliversiota että toisaalta Google Chromea. Yleisilme on pyöreäkulmainen sekä selkeä, ja muun muassa välilehtien ja kuvakkeiden asettelu muotoiluineen saavat Chrome-käyttäjät tuntemaan olonsa kotoisaksi.

Selaimeen voi kirjautua omilla Samsung-tunnuksilla ja täten tuoda esimerkiksi suosikit, kirjanmerkit ja muut tiedot älypuhelimelta Windows-tietokoneelleen.

Samsung Internet Microsoft Store -kauppapaikassa. Oheinen ruutukaappaus on itse asiassa Google Chromesta.

Tähän saakka Samsung Internetiä ei ole voinut käyttää tietokoneella erillisenä sovelluksenaan, mutta Google Chromelle on kuitenkin jo aiemmin julkaistu laajennus muun muassa kirjanmerkkejä varten.

Samsung Internet on nyt ladattavissa Microsoft Storesta, johon on lipsahtanut omituinen kömmähdys. Selainta esittelevissä esimerkkikuvissa on nimittäin ruutukaappaus Googlen Chrome-selaimesta, aiheesta kirjoittava 9to5Google huomauttaa.