Pebble on virallisesti takaisin nimenäkin älykelloissa.
Pebblen alkuperäinen perustaja Eric Migicovsky julkisti maaliskuussa uuden yrityksen kautta Core 2 Duon ja Core Time 2:n sen jälkeen, kun Google avasi tammikuun 2025 lopulla älykellojen pioneerina aikanaan toimineen Pebblen käyttöjärjestelmän lähdekoodin.
Aikanaan Kickstarterista aloittanut Pebble myi historiansa aikana yli 2 miljoonaa älykelloa, mutta ei lopulta menestynyt taloudellisesti. Fitbit hankki loppuvuodesta 2016 osan vuonna 2012 perustetun Pebble-yrityksen omaisuuseristä ja vuonna 2018 Pebbleen liittyvät viralliset palvelut ajettiin alas. Sittemmin Google osti Fitbitin, ja Googlen jalomielisyyden ansiosta Pebblen käyttöjärjestelmän lähdekoodin julkaistiin avoimeksi koodiksi.
Alun perin Migicovsky esitteli uudet kellot Core-brändillä, mutta kertoo nyt onnistuneensa hankkimaan Pebble-tavaramerkin.
”Rehellisesti sanottuna en odottanut tämän sujuvan näin helposti. Core 2 Duo on nyt Pebble 2 Duo. Core Time 2 on nyt Pebble Time 2*. Ihmiset olisivat kutsuneet näitä uusia kelloja Pebbleiksi joka tapauksessa, joten olen iloinen, että se on virallista”, Migicovsky toteaa. ”Yrityksemme nimi on edelleen Core Devices, koska valmistamme laitteita, jotka ovat ydinosa (core) jokapäiväistä elämääsi.”
Maaliskuussa julkistettu Core 2 Duo on yksinkertaisesti Pebble 2 Duo nyt, mutta Core Time 2 on puolestaan Pebble Time 2* erona alkuperäisestä Pebble Time 2:sta, jonka Pebble julkisti vuonna 2016 ja jäi lopulta tulematta saataville.
Aivan ensimmäiset 2 Duo -kellot on jo toimitettu tilaajille, ja Pebble-sovellus on nyt julkaistu Google Playssa. Aiemmin ilmoitettu heinäkuun aikataulu laajemmille toimituksille viivästyy jonkin verran, näillä näkymin elokuun lopulle. Kuten aiemmin mainittu, Time 2*:n toimitukset ovat alkamassa vasta myöhemmin, arvion mukaan joulukuussa.
Uusien älykellojen vahvuuksiin lukeutuvat perinteiset Pebble-kellojen valttikortit, kuten jatkuvasti päällä oleva e-paperinäyttö, joka on helposti luettavissa auringossa, pitkä akunkesto, yksinkertainen käyttökokemus, fyysiset painikkeet esimerkiksi musiikin hallintaan sekä avoimuus esimerkiksi erilaisille kellotauluille.
2 Duon hinta on 149 dollaria ja Time 2*:n 225 dollaria. Molempien kellojen tilaaminen on mahdollista store.repebble.com-sivustolla ja kellot ovat saatavilla toimitukseen maailmanlaajuisesti.
Älykelloista 2 Duo vastaa käytännössä vuoden 2016 Pebble 2 -mallia, ja käytössä on jopa tismalleen sama näyttö kuin tuolloinkin. Näyttö ei tue kosketusta, vaan käyttö perustuu painikkeisiin. Laitteistoon päivityksenä on tullut kaiutin mikrofonin rinnalle, mikä voi mahdollistaa jatkossa kellon kautta tekoälypalvelujen, kuten ChatGPT:n, käytön sekä kompassi- ja barometrianturit. Lisäksi kellossa on voimakkaampi, mutta hiljaisempi värinämoottori sekä kestävämmät painikkeet (30 prosenttia pidempi elinikä testien perusteella) kuin Pebble 2:ssa.
Akunkeston Pebble 2 Duossa pitäisi yltää jopa 30 päivään verrattuna 7 päivään Pebble 2:ssa, koska Bluetooth-yhteydet toimivat nykyisillä piireillä huomattavasti entistä tehokkaammin.
Värivaihtoehtoja 2 Duosta ovat musta ja valkoinen.
Time 2* -kello puolestaan vastaa paranneltuna Pebblen esittelemää Pebble Time 2 -kelloa, joka ei ikinä ehtinyt markkinoille asti. Myös Time 2* sisältää 2 Duon tavoin kaiuttimen ja pidemmän akunkeston, mutta lisäksi siinä tulee olemaan metallirunko ja -painikkeet sekä suurempi ja tarkempi 1,5 tuuman näyttö värillisellä e-paperiteknologialla ja kosketustuella. Varustukseen kuuluu myös sykemittari, joka puuttuu 2 Duosta. Näytön pintana Time 2*:ssa on tasainen lasi.
Ohjelmisto kelloissa perustuu PebbleOS:n avoimeen lähdekoodiin. Mahdollista tulee olemaan lisäksi käyttää Pebble-älykelloille julkaistuja yli 10 000 kellotaulua ja sovellusta. Muutenkin tarjolla on tutut toiminnot, kuten ilmoitukset, aikajana, hälytykset, ajastimet, kalenteri, musiikin hallinta ja niin edelleen.