OnePlus Watch 2 -älykello tuli saataville

OnePlussan uusi, 26. helmikuuta julkistettu älykello OnePlus Watch 2 on tullut ennakkomyynnin jälkeen saataville Suomessa nyt maanantaista 4. maaliskuuta alkaen.

Suomessa OnePlus Watch 2:n suositushinta on 329 euroa. OnePlussan omasta verkkokaupasta ostettaessa saa vielä 4. maaliskuuta – 31. maaliskuuta hinnasta yhä 30 euroa pois ja kaupan päälle Nord Buds 2 -kuulokkeet.

OnePlus Watch 2 kaksi värivaihtoehtoa ovat tumman hopea tai vaalean hopea, eli Black Steel mustalla rannekkeella ja Radiant Steel tummanvihreällä rannekkeella.

OnePlus Watch 2:n tärkein ero alkuperäisestä OnePlus Watchista onkin ohjelmisto, sillä OnePlus Watch 2:ssa käyttöjärjestelmänä on Googlen Wear OS 4. Näin kello tarjoaa selvästi laajemmat toiminnot, Google-palvelut mukaan Google Pay -lähimaksamisen sekä kattavan sovellusvalikoiman.

OnePlussan mukaan OnePlus Watch 2:n myynti lähtikin vauhdikkaasti liikkeelle: ennakkomyynnin aikana OnePlussan omassa verkkokaupassa OnePlus.comissa OnePlus Watch 2 myi enemmän yhdessä päivässä kuin alkuperäinen OnePlus Watch ensimmäisen kuukauden aikana.

OnePlus Watch 2:ssa on pyöreä 1,43 tuuman AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Kirkkaus näytössä yltää korkean kirkkauden tilassa jopa 1 000 nitiin. Näytön pintana on 2,5D-safiirikristalli, joka on lasia kestävämpää. OnePlus Watch 2:n mitat ovat 47,0 x 46,6 x 12,1 millimetriä, eli kyse on varsin suurikokoisesta kellosta. Painoa kellolla on 49 grammaa ilman ranneketta ja 80 grammaa rannekkeen kanssa.

Kestävyydeltään OnePlus Watch 2 on 5ATM / IP68 -luokiteltu pölyn- ja vedenkestävä. Osin kestävyys on testattu myös Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STH-810H-standardin mukaisesti.

OnePlus Watch 2:ssa on 1,43 tuuman pyöreä näyttö.
OnePlus Watch 2:ssa on 1,43 tuuman pyöreä näyttö.

Teknisenä perustana OnePlus Watch 2:ssa on Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä vähävirtainen BES2700-apupiiri taustatehtäviin RTOS-järjestelmällä, 2 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 32 gigatavua tallennusmuistia. Omaa mobiiliverkkoyhteyttä OnePlus Watch 2 ei sisällä.

Monia muita Wear OS -älykelloja pidempi akunkesto on OnePlus Watch 2:n kohokohta.

OnePlussan mukaan OnePlus Watch 2:n akunkesto sen 500 milliampeeritunnin akulla yltää 48 tuntiin raskaassa käytössä, 100 tuntiin Smart Mode -tilassa tai 12 päivään Power Saver Mode -tilassa. Kellon lataus käy 7,5 watin VOOC Fast Charging -latauksella kellon pohjaan kiinnittyvällä latauspiuhalla. Lataus tyhjästä täyteen vie 60 minuuttia. Langatonta latausta ei ole tuettuna.

Smart Mode -tilassa käytettävissä ovat käytännössä kaikki älykellotoiminnot. Ilmoitettu 100 tunnin akunkesto on mitattu ilman aina päällä -näyttötilaa. Power Saver Mode -tilassakin on mukana useimmat perustoiminnot, kuten aktiivisuuden ja unen seuranta, viesti-ilmoitukset sekä tietyt harjoitustilat, kuten juoksu ja pyöräily.

OnePlus Watch 2 tukee yli 100 harjoitustilaa, joista kuuden (juoksu, kävely, pyöräily, uinti, soutulaite, elliptinen laite) osalta on tuettuna automaattinen tunnistus, sekä optista sykemittausta ja veren happipitoisuuden mittausta. Mukana ei kuitenkaan ole edistyneempiä ominaisuuksia, kuten EKG-sydänsähkökäyrän mittausta tai kilpailevista Samsung-kelloista löytyvää kehonkoostumuksen mittausta.

Paikannuksen osalta OnePlus Watch 2:ssa on tuki kahden taajuuden (L1+L5) samanaikaiselle, yhtä taajuutta nopeammalle ja tarkemmalle GPS-paikannukselle. GPS-paikannus päällä akunkesto yltää 18 tuntiin virransäästötilassa.

Lisäksi OnePlus Watch 2:sta löytyy unen ja stressin seuranta. Unen seurannassa OnePlus Watch 2 kirjaa eri unen vaiheet (syvä ja kevyt uni, REM-uni ja hereilläolo) ja tarjoaa unenlaadusta pisteytyksen. Unen aikana kello mittaa myös hengitystahtia ja veren happipitoisuutta. Stressitason määrittelyssä hyödynnetään sykevälivaihtelun (HRV) mittausta.

Aktiivisuus- ja hyvinvointitiedot kellosta siirtyvät OHealth-sovellukseen paritetussa älypuhelimessa. OHealthin kautta tapahtuu myös kellon muu hallinta. OnePlus Watch 2 on yhteensopiva Android-puhelinten kanssa. iPhonen kanssa OnePlus Watch 2 ei toimi.

Päivityksiä OnePlus Watch 2:lle OnePlus lupaa kahden vuoden ajan.

OnePlus Watch 2:n tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä
 • 1,43 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä ja 60 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus korkean kirkkauden tilassa 1 000 nitiä, 2,5D-safiirikristallipinta
 • Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja BES2700-apupiiri
 • 2 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennusmuistia
 • Wi-Fi / Bluetooth -yhteydet, NFC-lähiyhteys
 • Optinen sykemittaus (8-kanavainen) ja veren happipitoisuuden mittaus
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri / valoisuuden tunnistin
 • 500 milliampeeritunnin akku
  • Akunkesto jopa 48 tuntia raskaassa käytössä, 100 tuntia Smart Mode -tilassa tai 12 päivää Power Saver Mode -tilassa
 • 7,5 watin VOOC Fast Charging -pikalataus (100 % 60 minuutissa)
 • Mitat 47,0 x 46,6 x 12,1 millimetriä
 • Paino 49 grammaa ilman ranneketta ja 80 grammaa rannekkeen kanssa
 • 5ATM / IP68 -luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys, osin MIL-STD-810H-standardin mukainen kestävyys
 • Wear OS 4 -käyttöjärjestelmäversio
 • Yhteensopiva Android-laitteiden kanssa (vähintään Android 8.0 ja Google Mobile Services 23.45.23)