OnePlus 12 -huippupuhelin esitelläänkin täysin vasta 5. joulukuuta Kiinassa - design paljastettiin jo nyt täysin virallisissa kuvissa

OnePlus 12 -huippupuhelimen täysi julkistus tuleekin tapahtumaan Kiinassa vasta tiistaina 5. joulukuuta.

OnePlus tulee juhlistamaan 10-vuotista historiaansa maaanantaina 4. joulukuuta, jolloin aiemmin odotettiin myös OnePlus 12:n julkstuksen tapahtuvan. Todellisuudessa julkistus tapahtuu kuitenkin vasta päivää myöhemmin.

Jo nyt OnePlus on kuitenkin esitellyt OnePlus 12:n designin kokonaisuudessaan monissa tuotekuvissa.

Kiinan ulkopuolisille markkinoille OnePlus 12:n esittelyä odotetaan vasta myöhemmin – vuotaja Max Jamborin mukaan OnePlus 12:n globaali lanseeraus tapahtuisi vasta tammikuun aikana.

OnePlus 12 on tulossa kolmena värivaihtoehtona, jotka ovat musta, vihreä ja valkohopea. Vihreässä värivaihtoehdossa on uudenlainen kuviointi.

Etupuolella huomionarvoinen muutos OnePlus 12:ssa on etukamerareiän siirtyminen näytön yläreunan keskellä, kun se vielä OnePlus 11:ssä oli vasemmassa yläkulmassa. Kuvat ovat myös jo paljastaneet OnePlussan tutun Alert Slider -kytkimen sijaitsevan aiemmasta poiketen puhelimen vasemmalla sivulla. Oikealta sivulta löytyy virtapainikkeen lisäksi äänenvoimakkuuspainike. OnePlussan mukaan uusi järjestely on mahdollistanut paremman antennin toteuttamisen.

Takakamerakohouma OnePus 12:ssa on OnePlus 11:n kaltainen, mutta designiltaan hienosäädetty. Kuvausvalo on nyt sijoitettu ympyrän ulkopuolelle, ja kolmen kameraympyrän lisäksi neljäs ympyrä sisältänee lasertarkennuksen ja muita antureita.

OnePlus 12:n kolme eri värivaihtoehtoa.
OnePlus 12:n kolme eri värivaihtoehtoa.

Jo aiemmin OnePlus on useamman viikon ajan tehnyt vaiheittaisia ennakkopaljastuksia tulevasta uutuudestaan.

OnePlus on jo vahvistanut OnePlus 12:n pääkamerassa käytettävän Sonyn uutta Lytia-brändin kamerakennoa, jossa on pinottu rakenne. Pinotussa kennossa fotodiodit ja transistorit on sijoitettu erillisiin kerroksiinsa, minkä pitäisi maksimoida valon määrä minimoiden samalla kohinan taso. Myös taittuvanäyttöisessä Openissa on jo käytössä 1/1,43″-koon Lytia LYT-T808-kenno 48 megapikselin tarkkuudella, mutta OnePlus 12 on saamassa siitä erillisen Lytia LYT-808-version.

OnePlus on myös vahvistanut OnePlus 12:n saavan 64 megapikselin periskooppirakenteisen telekameran. OnePlussan lokakuussa julkistamassa taittuvanäyttöisessä Open-älypuhelimessa oli jo vastaava kamera 3x optisella zoomilla, ja OnePlus 12 tulee saamaan sen kanssa saman 1/2″-koon OmniVisionin OV64B-kennon.

Lytia-pääkameran ja 64 megapikselin periskooppikameran lisäksi OnePlus 12:n on huhuttu sisältävän 48 megapikselin ultralaajakulmakameran 1/2″-koon kennolla.

Kuvissa nähdyt tekstit kamerakohoumassa vahvistivat pääkamerassa olevan 23 mm -polttoväli ja f/1,6-aukko, ultralaajakulmakamerassa 14 mm -polttoväli ja f/2,2-aukko sekä telekamerassa 70 mm -polttoväli ja f/2,6-aukko.

OnePlus 12:n vihreä värivaihtoehto.
OnePlus 12:n vihreä värivaihtoehto.
OnePlus 12:n musta värivaihtoehto.
OnePlus 12:n musta värivaihtoehto.
OnePlus 12:n valkohopea värivaihtoehto.
OnePlus 12:n valkohopea värivaihtoehto.

OnePlus on myös jo vahvistanut tietoja OnePlus 12:n näytöstä, jonka osalta paneelin toimittaa BOE, kun viime aikoina edeltävissä huippupuhelimissaan OnePlus on luottanut Samsungin paneeleihin.

OnePlus 12:n reunoilta kaarevan näytön on kerrottu saaneen näyttötestaaja DisplayMatelta arvosanaksi A+ 18 ennätystuloksella. OnePlus 12:ssa käyttöön on tulossa BOE:n uusi X1 OLED -paneeli, joka tukee virkistystaajuuden joustavan mukautumisen mahdollistavaa LTPO-teknologiaa. Erityisesti uusi näyttö erottuu kirkkaudellaan, joka yltää entistä korkeammalle, ”selvästi yli 2 600 nitiin”.

OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.
OnePlus 12 sisältää BOE:n valmistaman näytön.

Näytön toimintaa on ohjaamassa OnePlussan emon Oppon kehittämä Display P1 -piiri, jonka kerrotaan myös vähentävän virrankulutusta jopa 13 prosentilla.

Aiemmissa raporteissa näytön kooksi, tarkkuudeksi ja virkistystaajuudeksi on mainittu 6,82 tuumaa, 3168×1440 pikseliä ja 120 hertsiä.

OnePlus 12 tulee perustumaan jo vahvistetusti ja täysin yllätyksettömästi Qualcommin uudelle Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirille. Muutenkin kuin järjestelmäpiirin, näytön ja kameroiden osalta teknisesti siinä tullaan näkemään muutamia edistysaskeleita edeltäjästään OnePlus 11:stä, jonka OnePlus toi Suomessa myyntiin helmikuussa 2023.

Muun muassa vuotaja nimimerkillä Digital chat station on paljastanut paljon muitakin teknisiä yksityiskohtia jo OnePlus 12:sta.

Kameroiden osalta OnePlus 12 on tiettävästi jatkamassa edeltävistä OnePlus-huippupuhelimista tuttua Hasselblad-kumppanuutta.

RAM-käyttömuistia OnePlus 12 on ainakin Kiinassa huippuversiossaan saamassa jopa 24 gigatavua ja tallennusmuistia 1 teratavun.

Akun kapasiteetiksi odotetaan 5 400 milliampeerituntia (8 prosenttia enemmän kuin OnePlus 11:ssä), ja 100 watin pikalatauksen ohella sen pitäisi jälleen tukea myös 50 watin langatonta latausta. OnePlus 11:stä tuki langattomalle lataukselle puuttui.

OnePlus 12:n 100 watin pikalataus on saanut vahvistuksen 3C-viranomaistietokannasta.

USB-C-liitännän osalta OnePlus 12 on sisältämässä tarkemmin määrittelemättömän USB 3.2 -tuen. Se tarkoittaa jälleen 5 tai 10 Gbit/s -tiedonsiirtonopeutta, kun OnePlus 11:ssä oli edeltäjistään poiketen USB 2.0 -portti vain 480 Mbit/s -nopeudella. Uutena ominaisuutena verrattuna OnePlus 11:een on myös infrapunalähetin, jonka OnePlus sisällytti jo myös taittuvanäyttöiseen Openiin.