Instagram kopioi Snapchatilta: kaverikartta tulossa sovellukseen

Myös Instagramissa voi ennen pitkää katsella kavereiden sijaintia kartalta.

Valmisteltava uudistus on kuin suoraan Snapchatista.

Monet sosiaalisen median alustat ovat viime vuosina alkaneet yhä enemmän muistuttaa kilpailijoitaan lainailtuaan pitkään ominaisuuksia toisiltaan. Snapchatissa on jo vuosia voinut paikantaa tuttavansa Snap-kartalta, ja nyt myös Instagramiin on tekeillä pitkälti vastaava uudistus.

Myös Instagramin omistavan Facebook-yhtiö Metan tiedottaja vahvisti asian aiheesta kirjoittavalle TechCrunchille. Kaverikartta, englanninkieliseltä nimeltään Friend Map, on todella työn alla.

Kaverikartasta on tulossa valinnainen, joten sen voi kytkeä päälle niin halutessaan. Vielä toistaiseksi sitä testataan vasta sisäisesti, mutta myös tavanomaiset käyttäjät otettaneen ennen pitkää mukaan koeajoon.

Tältä Instagramin kaverikartta näyttää. Kuva: Alessandro Paluzzi.

Takaisinmallintamalla uudistuksen äkännyt Alessandro Paluzzi jakoi kehitteillä olevasta toiminnosta ruutukaappauksia Threads-palvelussa. Niistä selviää, että kartalla jaetut sijaintitiedot ovat päästä päähän -suojattuja, minkä ohella käytössä olisi viimeisimmän sijainnin piilottava ”kummitustila”.

Kaverikartalle voisi Instagramissa myös jättää pieniä muistiinpanoja kavereiden löydettäväksi. Täten uudistus hyödyntäisi myös reilu vuosi sitten yksityisviesteihin tuotuja Muistiinpanot-julkaisuja.

Toistaiseksi ei ole tietoa siitä, milloin Instagramin kaverikartta julkaistaan laajasti. Tarinat kuvapalvelu nappasi Snapchatista jo vuonna 2016, ja pian vaikuttaa joka tapauksessa olevan karttatoiminnon vuoro.