Apple palkitsi parhaat sovellukset - tässä ovat Apple Design Award 2024 -voittajat

Applen vuotuinen WWDC-tapahtuma on nurkan takana, ja perinteitä mukaillen yhtiö on jälleen palkinnut sen yhteydessä myös vuoden parhaita sovelluksia.

Alla esitellään lyhyesti kaikki Apple Design Award 2024 -palkinnon saaneet sovellukset, joita tänä vuonna nimettiin kaikkiaan seitsemässä kategoriassa. Sovelluksen nimeä napauttamalla pääset tarkastelemaan sitä tarkemmin App Storessa.

Apple Design Award 2024 -palkintoja myönnettiin tänä vuonna ensi kertaa myös niin sanotuille ”tilatietokoneen” sovelluksille, eli Apple Vision Prolle julkaistuille ohjelmille. Kyseisen kategorian veivät nimiinsä mukaansatempaava musiikkisovellus djay pro ja älynystyröitä haastava pulmapeli Blackbox.

Procreate Dreams palkittiin innovaatioiden kategoriassa.
Inkluusiota huomioi parhaiten oko.

Graafisella ilmeellään tuomarit vakuuttivat yhteisöllinen ja rento Rooms-sovellus sekä seikkailuhenkinen roolipeli Lies of P. Sosiaalisen vaikuttavuuden luokassa paras sovellus oli terveellisiä elämäntapoja korostava Gentler Streak Fitness Tracker, peli puolestaan interaktiivisen tarinan kertova The Wreck.

Innovaatioiden luokassa Design Award -palkinnot myönnettiin graafiseen työskentelyyn suunnatulle Procreate Dreamsille sekä lukuisista minipeleistä koostuvalle Lost in Playlle. Vuorovaikutusta sen sijaan edistivät raadin mukaan parhaiten ruokasovellus Crouton sekä älypeliä ja musiikkia yhdistelevä Rytmos.

Sosiaalisen vaikuttavuuden luokassa palkittiin esimerkiksi visuaalinen romaani The Wreck.
Yksinkertaisia ajanvietepelejä sisältävä NYT Games sai niin ikään palkinnon.

Kaikki huomioivaa inkluusiota korostivat etevimmin heikkonäköisille suunnattu oko sekä erilaiset taustat hahmovalikoimassaan huomioiva Crayola Adventures.

Viimeisessä, hyvää mieltä ja hauskuutta korostavassa luokassa itsensä tutkiskeluun ja positiiviseen ajatteluun innostava Bears Gratitude sekä The New York Timesin yksinkertainen pelikirjasto NYT Games saivat palkinnot.

Ruokapalvelu Crouton palkittiin yhteisöllisyydestään.
Bears Gratitude auttaa suhtautumaan elämään positiivisemmin.

Apple Design Award 2024 -palkinnolla kunnioitetut sovellukset ovat Applen mukaan tarkasti suunniteltuja, sujuvasti toimivia ja kaikin puolin laadukkaita. Kaikki 14 valittua palkitaan virallisesti ensi viikolla käynnistyvässä Apple WWDC -tapahtumassa.

Aiemmin paljastuneiden tietojen mukaan WWDC-messuilla on tänä vuonna luvassa runsaasti ainakin tekoälyyn liittyviä uutisia. Myös ohjelmistopuolella odotetaan julkistuksia, mutta uusia laitteita ei sen sijaan vaikuttaisi olevan luvassa.