Sony julkisti Xperia Stream -lisäkuoren Xperia 1 IV -älypuhelimelleen - sisältää pyörivän tuulettimen sekä useampia liitäntöjä

Sony on julkistanut tänään ennakkoon lupaamallaan tavalla uuden mobiilipelaajille suunnatun tuotteen.

Sonyn uutuus on Xperia Stream, jolla voi lisätä huippuluokan Sonyn Xperia 1 IV -älypuhelimeen tehokkaan jäähdytysjärjestelmän sekä lisäliitäntöjä, jotka tuovat uusia mahdollisuuksia pelaamiseen ja pelistriimien julkaisuun.

Xperia Stream kiinnittyy Xperia 1 IV -älypuhelimeen suojakuoren tavoin ja yhdistyy puhelimen USB-C-liitäntään. Xperia Stream on varustettu puhelinta viilentävällä pyörivällä tuulettimella, jonka pyörimisnopeutta voi säätää puhelimen ohjelmistosta.

Xperia Streamin tuulettimen pyörimisnopeutta voi säätää puhelimen ohjelmistosta.
Xperia Streamin tuulettimen pyörimisnopeutta voi säätää puhelimen ohjelmistosta.

Lisäksi Xperia Stream on varustettu neljällä liitännällä, jotka ovat USB-C-portin lisäksi 3,5 millimetrin ääniliitäntä, HDMI-liitäntä sekä Ethernet-verkkoliitäntä.

HDMI-liitännän avulla kuvan älypuhelimesta voi siirtää suuremmalle ruudulle, korkeintaan 1080p-tarkkuudella ja 120 hertsin virkistystaajuudella. USB-C-portin avulla puhelinta voi ladata samanaikaisesti. Ethernet-verkkoliitäntä mahdollista myös langallisen verkkoyhteyden hyödyntämisen langattomien yhteyksien sijaan.

Xperia Streamin saatavuudesta tai hinnasta Euroopassa ei ole vielä tarkempaa tietoa. Sony tulee kuitenkin myymään Xperia Streamia myös yhdessä Xperia 1 IV -älypuhelimensa kanssa.

Sony esitteli Xperia 1 IV -älypuhelimestaan samalla uuden Gaming Edition -erikoisversion, joka on varustettu 16 gigatavun RAM-käyttömuistilla ja 512 gigatavun tallennusmuistilla.

Japanissa Xperia Streamin hinta on 24 000 jeniä eli noin 168 euroa. Xperia 1 IV Gaming Editionin hinta yhdessä Xperia Streamin kanssa on Japanissa on 175 000 jeniä eli noin 1 222 euroa.

Xperia Streamin sisältämät liitännät.
Xperia Streamin sisältämät liitännät.