OnePlus Watch 2 julki: Wear OS -älykello 100 tunnin akunkestolla

OnePlus on julkistanut uuden älykellonsa OnePlus Watch 2:n Mobile World Congress -messuilla Barcelonassa.

Suomessa OnePlus Watch 2:n suositushinta on 329 euroa. Kello tulee saataville ennakkomyynnin jälkeen 4. maaliskuuta.

OnePlussan omasta verkkokaupasta ennakkomyynnin aikana hinnasta saa 30 euroa pois ja kaupan päälle OnePlus Buds 3 -kuulokkeet. Saataville tulon jälkeen 4. maaliskuuta – 31. maaliskuuta hinnasta saa yhä 30 euroa pois, mutta kaupan päälle Nord Buds 2 -kuulokkeet.

OnePlus Watch 2 kaksi värivaihtoehtoa ovat tumman hopea tai vaalean hopea, eli Black Steel mustalla rannekkeella ja Radiant Steel tummanvihreällä rannekkeella.

OnePlus Watch 2, Radiant Steel ja Black Steel.
OnePlus Watch 2, Radiant Steel ja Black Steel.

OnePlus toi ensimmäisen älykellonsa markkinoille vuonna 2021. Alkuperäinen OnePlus Watch tuotiin markkinoille hieman keskeneräisenä ohjelmistonsa puolesta, mikä vaikutti todennäköisesti myös sen suosioon kellon keräämien arvioiden oltua päävoittoisesti negatiivisia.

OnePlus Watch 2:n tärkein ero OnePlus Watchista onkin ohjelmisto, sillä OnePlus Watch 2:ssa käyttöjärjestelmänä on Googlen Wear OS 4. Näin kello tarjoaa selvästi laajemmat toiminnot, Google-palvelut mukaan Google Pay -lähimaksamisen sekä kattavan sovellusvalikoiman.

OnePlus Watch 2:ssa on pyöreä 1,43 tuuman AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä ja 60 hertsin virkistystaajuudella. Kirkkaus näytössä yltää korkean kirkkauden tilassa jopa 1 000 nitiin.

Erilaisia kellotauluja on mukana 20 esiasennettuna ja ladattavissa 80 kappaletta.

Varsin perinteisesti muotoillussa OnePlus Watch 2:ssa huomionarvoinen yksityiskohta on kellon kehyksen oikean sivun uloke, jonka ylä- ja alaosassa sijaitsevat kellon kaksi fyysistä painiketta. Näytön pintana on 2,5D-safiirikristalli, joka on lasia kestävämpää. OnePlus Watch 2:n mitat ovat 47,0 x 46,6 x 12,1 millimetriä, eli kyse on varsin suurikokoisesta kellosta. Painoa kellolla on 49 grammaa ilman ranneketta ja 80 grammaa rannekkeen kanssa.

Kestävyydeltään OnePlus Watch 2 on 5ATM / IP68 -luokiteltu pölyn- ja vedenkestävä. Osin kestävyys on testattu myös Yhdysvaltojen puolustushallinnon MIL-STH-810H-standardin mukaisesti.

OnePlus Watch 2:ssa on 1,43 tuuman pyöreä näyttö.
OnePlus Watch 2:ssa on 1,43 tuuman pyöreä näyttö.

Teknisenä perustana OnePlus Watch 2:ssa on Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiiri sekä vähävirtainen BES2700-apupiiri taustatehtäviin RTOS-järjestelmällä, 2 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 32 gigatavua tallennusmuistia.

Omaa mobiiliverkkoyhteyttä OnePlus Watch 2 ei sisällä.

OnePlussan mukaan OnePlus Watch 2:n akunkesto sen 500 milliampeeritunnin akulla yltää 48 tuntiin raskaassa käytössä, 100 tuntiin Smart Mode -tilassa tai 12 päivään Power Saver Mode -tilassa. Kellon lataus käy 7,5 watin VOOC Fast Charging -latauksella kellon pohjaan kiinnittyvällä latauspiuhalla. Lataus tyhjästä täyteen vie 60 minuuttia. Langatonta latausta ei ole tuettuna.

Smart Mode -tilassa käytettävissä ovat käytännössä kaikki älykellotoiminnot. Ilmoitettu 100 tunnin akunkesto on mitattu ilman aina päällä -näyttötilaa. Power Saver Mode -tilassakin on mukana useimmat perustoiminnot, kuten aktiivisuuden ja unen seuranta, viesti-ilmoitukset sekä tietyt harjoitustilat, kuten juoksu ja pyöräily.

OnePlus Watch 2 tukee yli 100 harjoitustilaa, joista kuuden (juoksu, kävely, pyöräily, uinti, soutulaite, elliptinen laite) osalta on tuettuna automaattinen tunnistus, sekä optista sykemittausta ja veren happipitoisuuden mittausta. Mukana ei kuitenkaan ole edistyneempiä ominaisuuksia, kuten EKG-sydänsähkökäyrän mittausta tai kilpailevista Samsung-kelloista löytyvää kehonkoostumuksen mittausta.

Harjoitustiloista 11 kappaletta on monipuolisempia niin sanottuja professional-tiloja.

Paikannuksen osalta OnePlus Watch 2:ssa on tuki kahden taajuuden (L1+L5) samanaikaiselle, yhtä taajuutta nopeammalle ja tarkemmalle GPS-paikannukselle. GPS-paikannus päällä akunkesto yltää 18 tuntiin virransäästötilassa.

Juoksutila, tennistila, sulkapallotila ja laskettelutila OnePlus Watch 2:ssa.
Juoksutila, tennistila, sulkapallotila ja laskettelutila OnePlus Watch 2:ssa.

Juoksutilassa OnePlus Watch 2 seuraa esimerkiksi pystysuuntaista liikettä, maakosketuksen aikaa ja tasapainoa, maksimaalista hapen kulutusta ja askelpituutta, ja voi tarjota vinkkejä juoksusuorituksen parantamiseen.

Uintitilassa tarjolla on 100 metrin vauhtitieto, altaanvälien määrä, etäisyys, vetojen määrä ja SWOLF-pisteytys.

Erikoisempia OnePlus Watch 2:ssa ovat sulkapallotila, joka mittaa pelin eri osa-alueita ja pitää kirjaa esimerkiksi lyöntimäärästä, pisimmästä lyöntirallista ja erilaisista lyönneistä, sekä tennistila, joka tilastoi lyöntimäärien ohella syöttöjä, erikseen rysty- ja kämmenlyöntejä sekä ylä- ja takakierteitä.

Laskettelutila OnePlus Watch 2:ssa puolestaan pitää kirjaa matkan ja ajan ohella maksimi- ja keskinopeudesta, pystysuuntaisesta matkasta sekä enimmäiskulmasta ja -korkeudesta. Laskettelutila kirjaa erikseen yksittäiset laskut sekä kokonaisharjoituksen.

Lisäksi OnePlus Watch 2:sta löytyy unen ja stressin seuranta. Unen seurannassa OnePlus Watch 2 kirjaa eri unen vaiheet (syvä ja kevyt uni, REM-uni ja hereilläolo) ja tarjoaa unenlaadusta pisteytyksen. Unen aikana kello mittaa myös hengitystahtia ja veren happipitoisuutta. Stressitason määrittelyssä hyödynnetään sykevälivaihtelun (HRV) mittausta.

Aktiivisuus- ja hyvinvointitiedot kellosta siirtyvät OHealth-sovellukseen paritetussa älypuhelimessa. OHealthin kautta tapahtuu myös kellon muu hallinta.

OnePlus Watch 2 on yhteensopiva Android-puhelinten kanssa. iPhonen kanssa OnePlus Watch 2 ei toimi.

Päivityksiä OnePlus Watch 2:lle OnePlus lupaa kahden vuoden ajan.

OnePlus Watch 2, Black Steel.
OnePlus Watch 2, Black Steel.
OnePlus Watch 2, Radiant Steel.
OnePlus Watch 2, Radiant Steel.

OnePlus Watch 2:n tekniset tiedot

 • Runko ruostumatonta terästä
 • 1,43 tuuman pyöreä AMOLED-näyttö 466×466 pikselillä ja 60 hertsin virkistystaajuudella, kirkkaus korkean kirkkauden tilassa 1 000 nitiä, 2,5D-safiirikristallipinta
 • Qualcomm Snapdragon W5 Gen 1 -järjestelmäpiiri ja BES2700-apupiiri
 • 2 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 32 gigatavua tallennusmuistia
 • Wi-Fi / Bluetooth -yhteydet, NFC-lähiyhteys
 • Optinen sykemittaus (8-kanavainen) ja veren happipitoisuuden mittaus
 • GPS (L1+L5) / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / magnetometri (kompassi) / barometri / valoisuuden tunnistin
 • 500 milliampeeritunnin akku
  • Akunkesto jopa 48 tuntia raskaassa käytössä, 100 tuntia Smart Mode -tilassa tai 12 päivää Power Saver Mode -tilassa
 • 7,5 watin VOOC Fast Charging -pikalataus (100 % 60 minuutissa)
 • Mitat 47,0 x 46,6 x 12,1 millimetriä
 • Paino 49 grammaa ilman ranneketta ja 80 grammaa rannekkeen kanssa
 • 5ATM / IP68 -luokiteltu pölyn- ja vedenkestävyys, osin MIL-STD-810H-standardin mukainen kestävyys
 • Wear OS 4 -käyttöjärjestelmäversio
 • Yhteensopiva Android-laitteiden kanssa (vähintään Android 8.0 ja Google Mobile Services 23.45.23)