Nothing julkisti edullisemman Phone (2a) -älypuhelimen - jatkaa tutulla tyylillä

Nothing on julkistanut uuden, järjestyksessään kolmannen älypuhelimensa Phone (2a):n.

Vuonna 2020 perustettu, Lontoossa päämajaa pitävä Nothing on aiemmin julkaissut kaksi älypuhelinta – kesällä 2022 Nothing Phone (1):n ja kesällä 2023 Nothing Phone (2):n. Nothing Phone (2a) täydentää valikoimaa edullisempana keskihintaluokan vaihtoehtona.

Nothing Phone (2a):n suositushinnat Suomessa ovat 359 euroa (8+128 Gt) ja 419 euroa (12+256 Gt). Ennakkomyynnin jälkeen Phone (2a) saapuu yleisesti saataville tiistaista 12. maaliskuuta alkaen. Suomessa Phone (2a) tulee myyntiin operaattoreista DNA:lla ja Elisalla sekä muista suurimmista jälleenmyyjistä Gigantilla ja Verkkokauppa.comilla.

Nothingin aiemmista puhelimista Phone (1) saapui markkinoille alkaen 499 euron ja Phone (2) alkaen 679 euron suositushinnoilla, mutta toki hintojen on sittemmin nähty painuneen alaspäin.

”Tänä vuonna on kyse edistymisen nopeuttamisesta, ja Phone (2a) on ensimmäinen iso askel eteenpäin. Phone (2a) antaa useammalle ihmiselle mahdollisuuden kokea Nothing-innovaatioita, joita monet ovat rakastaneet, ja olemme varmoja, että siitä tulee kaikkien aikojen myydyin tuotteemme”, kommentoi Carl Pei, Nothingin perustaja ja toimitusjohtaja, joka kertoi julkistuksen yhteydessä Nothingin myyneen toistaiseksi yli 2,7 miljoonaa tuotetta ja yltäneen 560 miljoonaan dollariin liikevaihtoa.

Tyylillisesti Nothing Phone (2a) jatkaa aiempien Nothing-puhelinten linjoilla mitä tulee läpinäkyvään takapintaan.

Takana Nothing Phone (2a):ssa kaksi kameraa sijaitsevat aiemmista Nothing-puhelimista poikkeavalla tavalla horisontaalisesti rinnakkain, ikään kuin silminä. Kameroita ympäröi pinnan alla pyöreä viimeistely, joka itse asiassa on puhelimen NFC-kela.

Värivaihtoehtoja ovat musta (Black), valkoinen (Milk) sekä hieman tummempi valkoinen (White). Laajasti myynnissä on mustan lisäksi Milk-valkoinen. White-valkoinen löytyy Nothingin omasta verkkokaupasta 12+256 gigatavun muistiversiona.

Nothing Phone (2a) mustana.
Nothing Phone (2a) mustana.
Nothing Phone (2a) valkoisena.
Nothing Phone (2a) valkoisena Milk-värinä.

Kehyksessä ja takapinnassa Nothing Phone (2a):ssa on käytetty muovia, kun aiemmissa Nothing-puhelimissa on ollut alumiinirunko ja lasinen takapinta. Phone (2a):n takapinnan polykarbonaattimuovi kaartuu hieman reunan yli puhelimen sivuille.

Nothingin tunnusmerkki, Glyph-käyttöliittymä eli läpinäkyvän takapinnan alaiset LED-valot, on läsnä Nothing Phone (2a):ssa niukemmin kuin Phone (1):ssä tai Phone (2):ssa. Erillisiä LED-valojuovia on vain kolme kappaletta kameroiden ympärillä, mutta ne jakautuvat 26 erikseen hallittavaan alueeseen.

Glyph-valot välkkyvät yhdessä eri soittoäänten kanssa puhelujen saapuessa, minkä lisäksi ne kertovat ilmoituksista, voivat toimia ajastimen osoittimena sekä kertoa edistymisestä yhdessä eri sovellusten, kuten Uberin, kanssa. Lisäksi tarjolla on toiminto, joka saa valot välkkymään toistettavan musiikin tahdissa. Valoja voi käyttää lisäksi apuna kuvaamisessa. Omia soittoääniä voi säveltää Glyph Composerilla.

Nothing Phone (2a) sisältää kolme Glyph-valojuovaa.
Nothing Phone (2a) sisältää kolme Glyph-valojuovaa.

Nothing kertoo, että Phone (2a) on suunniteltu tarjoamaan optimaalinen jokapäiväinen älypuhelinkokemus keskittyen tärkeimpiin käyttäjien tarpeisiin, kuten suorituskykyyn ja kameraan, yhdistettynä Nothingin tuttuun viimeistelyyn. Phone (2a):n pitäisi tarjota Nothingin mukaan joitakin pidetyimpiä ominaisuuksia Phone (2):sta sekä selkeä päivitys Phone (1):stä kaikilla osa-alueilla.

Esimerkiksi näytöltään ja kameroiltaan Phone (2a) muistuttaakin Phone (2) -mallia. Teknisesti merkittävimmät erot löytyvät järjestelmäpiiristä sekä Phone (2a):sta pois jätetystä langattomasta latauksesta.

Nothing Phone (2a):ssa on 6,7 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 2412×1084 pikselin Full HD+ -tarkkuudella, 10-bittisellä 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 30-120 hertsin virkistystaajuudella, 240 hertsin kosketustunnistuksella ja 2 160 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä. Näytön kirkkaus yltää 700 nitiin (tyypillinen) tai 1 100 nitiin korkean kirkkauden tilassa täydellä näytöllä ja huipussaan 1 300 nitiin. Erona Nothing Phone (2a):sta käytössä ei ole LTPO-teknologiaa, mikä tarkoittaa näytön virkistystaajuuden mukautuvan suppeammin 30-120 hertsin välillä.

Näytön pintana on Corning Gorilla Glass 5 -lasi. Näyttöä ympäröivät samankokoiset 2,1 millimetrin reunukset sen eri sivuilla, ja näyttö-runkosuhde on 91,65 prosenttia. Sormenjälkilukija sijaitsee näytön alla.

Nothing Phone (2a):ssa on MediaTek Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri, kun aiemmissa Nothing-puhelimissa on käytetty Qualcommin järjestelmäpiirejä. Nothingin mukaan Dimensity 7200 Pron myötä Phone (2a) on jopa 13 prosenttia tehokkaampi ja 16 prosenttia virtapihimpi kuin Phone (1).

Nothing Phone (2):n Snapdragon 8+ Gen 1:een verrattuna Dimensity 7200 Pron suorituskyky on kuitenkin selvästi, kymmeniä prosentteja heikompi, ja suorituskyky onkin keskeinen ero Phone (2a):n ja Phone (2):n välillä.

Dimensity 7200 Pro valmistetaan TSMC:n toisen sukupolven 4 nanometrin prosessilla ja sisältää kaksi 2,8 gigahertsin Arm Cortex-A715 -tehosuoritinta ja kuusi 2,0 gigahertsin vähävirtaisempaa Arm Cortex-A510 -suoritinta sekä Arm Mali-G610 MC4 -grafiikkasuorittimen. Näiltä osin MediaTekin yksinoikeudella Nothingin kanssa yhdessä suunnittelema Pro-versio vastaa perusversiota.

Nothing Phone (2a):ssa on MediaTek Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri.
Nothing Phone (2a):ssa on MediaTek Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri.

Pro-versiossa on keskitytty ohjelmiston ja laitteiston integrointiin virrankulutuksen ja pidempiaikaisen suorituskyvyn optimoinnin osalta. Lopputuloksena energiatehokkuuden kerrotaan parantuneen osan komponenteista osalta yli 10 prosentilla.

Nothing on myös tuonut ohjelmistoonsa Smart Clean -teknologian, joka säännöllisesti järjestelee tallennusmuistia niin, että muistin luku- ja kirjoitusnopeudet paranevat eivätkä laske jatkuvan käytön myötä. Parhaimmillaan ne ovat Nothingin mukaan yli kaksinkertaiset Phone (1):een verrattuna. RAM Booster -toiminto laajentaa käyttömuistia enintään 8 gigatavulla tallennusmuistin puolelta.

Osana jäähdytysjärjestelmää Phone (2a):ssa on 3 200 neliömillimetrin höyrykammio ja osana runkoa 12 000 neliömillimetriä hyvin lämpöä johtavaa grafiittia.

Järjestelmäpiirin rinnalta löytyy 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 128 tai 256 gigatavua tallennusmuistia.

5 000 milliampeeritunnin akku Phone (2a):ssa on toistaiseksi suurin Nothing-puhelimissa, ja virtaa siitä pitäisi riittää kahden päivän käyttöaikaan. Akku tukee 45 watin standardien mukaista pikalatausta, joka lataa akun 50 prosentin varaukseen 20 minuutissa ja täyteen 59 minuutissa. Laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa.

Nothingin mukaan akku säilyttää yli 90 prosenttia alkuperäisestä kapasiteetistaan vielä 1 000 lataussyklin jälkeen. Akun käyttöikä on pidentynyt 25 prosentilla Phone (1):stä muun muassa matalamman lämpötilan ansiosta.

Nothing Phone (2a):ssa on kaksi 50 megapikselin takakameraa.
Nothing Phone (2a):ssa on kaksi 50 megapikselin takakameraa.

Nothing Phone (2a):n takakamerat ovat 50 megapikselin pääkamera 1/1,56″ kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla, f/1,88-aukolla ja optisella kuvanvakaimella sekä 50 megapikselin kiinteätarkenteinen 114 asteen ultralaajakulmakamera 1/2,76″ kennolla, 0,64 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla. Videokuvaus takakameroilla onnistuu 4K-tarkkuudella 30 fps -nopeudella ja 1080p-tarkkuudella 30 ja 60 fps -nopeuksilla. Tuettuna on lisäksi Ultra XDR -valokuvaus, joka yhdistää HDR-prosessoinnin sekä Ultra HDR -tallennusmuodon esittääkseen kohokohdat ja varjot entistä laajemmilla väreillä.

Nothing ei ole vahvistanut kamerakennoja, mutta pääkameran kenno on tiettävästi Samsung ISOCELL GN9 ja ultralaajakulmakameran Samsung ISOCELL JN1 Ultralaajakulmakamerassa on näin sama kenno kuin Phone (2):ssa, mutta pääkameran kenno eroaa Phone (2):n Sony IMX890:stä.

Edessä on 32 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 1/2,74″ kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla. Etukamera tukee videokuvausta 1080p-tarkkuudella 30 ja 60 fps -nopeuksilla. Kennona on sama Sony IMX615 kuin myös Phone (2):ssa.

Ominaisuuksiin Nothing Phone (2a):ssa kuuluvat lisäksi stereokaiuttimet sekä 5G-mobiiliverkkoyhteyden ohella Wi-Fi 6 / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet.

Nothing Phone (2a):n takapinnan muovi kaartuu reunan yli hieman myös puhelimen sivuille.
Nothing Phone (2a):n takapinnan muovi kaartuu reunan yli hieman myös puhelimen sivuille.

Nothing Phone (2a):n mitat ovat 161,74 x 76,32 x 8,55 millimetriä ja paino 190 grammaa. Puhelimen rakenne on IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävä.

Nothing Phone (2a) saapuu markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla Nothing OS 2.5 -ohjelmistolla. Nothing lupaa puhelimelle entuudestaan tutun päivityslupauksensa: kolme Android-käyttöjärjestelmäversiopäivitystä sekä neljä vuotta tietoturvapäivityksiä.

Phone (2a) tuo ohjelmistoon uutena lisäyksenä widgetin äänimuistioiden tallentamiseen. Lisäksi myös Nothing panostaa nyt tekoälyyn. Wallpaper Studio mahdollistaa taustakuvien luomisen tekoälyn avulla ja osana kumppanuutta tekoäly-yhtiö Perplexityn kanssa tarjolla on 5.-19. maaliskuuta Phone (2a):n ostaville jopa vuoden mittainen Perplexity Pro -tilaus maksutta.

Phone (2a):n hiilijalanjälki on toistaiseksi pienin Nothing-puhelimista, 52 kilogrammaa hiilidioksidia, joka on 12,5 prosenttia vähemmän kuin Phone (1):sä.

Phone (2a):n tuotannossa käytetään uuden prosessin myötä muun muassa Ear (2) -kuulokkeiden tuotannosta syntynyttä muovijätettä. Muuten käytössä on 100-prosenttisesti kierrätettyä alumiinia sisäisessä rungossa, 100-prosenttisesti kierrätettyä tinaa kuudella piirilevyllä, 100-prosenttisesti kierrätettyä kuparikalvoa pääpiirilevyllä sekä kierrätettyä terästä 22 osassa. Yli 50 prosenttia muoviosista on vastuullisesti hankittu.

Nothing Phone (2a):n tekniset tiedot

 • Kehys ja takapinta muovia
 • 6,7 tuuman tasainen AMOLED-näyttö 2412×1084 pikselin Full HD+ -tarkkuudella (394 PPI), 10-bittisellä 1,07 miljardin sävyn väritoistolla, 30-120 hertsin virkistystaajuudella, 240 hertsin kosketustunnistuksella ja 2 160 hertsin PWM-kirkkaudensäädöllä, kontrastisuhde 5000000:1, kirkkaus 700 nitiä (tyypillinen) ja 1 100 nitiä korkean kirkkauden tilassa täydellä näytöllä ja huipussaan 1 300 nitiä, Corning Gorilla Glass 5 -lasi
 • Sormenjälkilukija näytön alla
 • Takapinnan alla LED-valoista koostuvat valojuovat 26 erillisellä osa-alueella
 • MediaTek Dimensity 7200 Pro -järjestelmäpiiri (4 nm, 2x 2,8 GHz Arm Cortex-A715 + 6x 2,0 GHz Arm Cortex-A510 ja Arm Mali-G610 MC4 -grafiikkasuoritin)
 • 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia
 • 128 tai 256 gigatavua sisäistä tallennusmuistia, ei muistikorttipaikkaa
 • Kaksi takakameraa
  • 50 megapikselin automaattitarkenteinen pääkamera 1/1,56″ kennolla, 1,0 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen oletuskuvakoolla pikselikoko 2,0 mikronia), f/1,88-aukolla ja optisella kuvanvakaimella
  • 50 megapikselin kiinteätarkenteinen 114 asteen ultralaajakulmakamera 1/2,76″ kennolla, 0,64 mikronin pikselikoolla (neljä pikseliä yhdistäen oletuskuvakoolla pikselikoko 1,28 mikronia) ja f/2,2-aukolla
  • Videokuvaus pää- ja ultralaajakulmakameralla 4K 30 fps ja 1080p 30 / 60 fps, hidastuskuvaus 1080p 120 fps
 • Edessä 32 megapikselin kiinteätarkenteinen kamera 1/2,74″ Sony IMX615 -kennolla, 0,8 mikronin pikselikoolla ja f/2,2-aukolla
  • Videokuvaus 1080p 30 / 60 fps
 • 2 mikrofonia
 • Stereokaiuttimet
 • Kaksi nano-SIM-korttipaikkaa
 • 2G / 3G / 4G / 5G -mobiiliverkkoyhteys
  • 5G: alle 6 gigahertsin taajuudet n1, n3, n5, n7, n8, n20, n28, n38, n40, n41, n66, n77, n78
 • Wi-Fi 6 (2,4 ja 5 GHz, 802.11a/b/g/n/ac/ax) / Bluetooth 5.3 / NFC -yhteydet
 • GPS / GLONASS / BDS / Galileo / QZSS -paikannus
 • Kiihtyvyysanturi / gyroskooppi / kompassi / läheisyyden tunnistin / valoisuuden tunnistin
 • USB-C-liitäntä
 • 5 000 milliampeeritunnin akku 45 watin pikalatauksella (PPS, täysi lataus 59 minuutissa)
 • Mitat 161,74 x 76,32 x 8,55 millimetriä ja paino 190 grammaa
 • IP54-luokitellusti pölyn- ja roiskevedenkestävä
 • Android 14 -käyttöjärjestelmäversio osana Nothing OS 2.5 -ohjelmistoa
  • Päivityslupauksena kolme Android-käyttöjärjestelmäversiopäivitystä ja neljä vuotta tietoturvapäivityksiä