Google tuo tekoälyä Chromebook Plus -tietokoneisiin - esitteli joukon uusia toimintoja

Chromebook Plus -tietokoneisiin on tulossa aimo annos tekoälyä.

Uudistukset hepottavat muun muassa kirjoittamista ja käyttöliittymän mukauttamista.

Chromebook Plus -tietokoneet ovat teknisesti kehittyneimpiä Chromebookeja, jotka soveltuvat hyvin etenkin työkäyttöön. Mallistoon saatiin nyt uusien tietokonemallien myötä täydennystä Acerilta, Asukselta ja HP:lta, ja samalla Google on kertonut monista tekoälyuudistuksista.

Käyttäjät voivat ensinnäkin pian hyödyntää aiemmin Chrome-selaimeen esiteltyä kirjoitusavustajaa kaikkialla Chrome OS:ssä ja muokata vaikkapa PDF-asiakirjoissa tai verkkosivuilla olevan tekstin tyyliä ja mittaa.

Kirjoitusavustaja on käytössä kaikkialla Chrome OS -ohjelmistossa.

Tekstikehottein voi vastedes niin ikään luoda uusia taustakuvia generatiivisen eli tuottavan tekoälyn avulla. Näin oman Chromebookin tyylin uudistaminen käy kätevästi, Google kuvailee.

Google Kuvat -sovellus puolestaan mahdollistaa kuvissa olevien esineiden koon ja sijainnin muuttamisen tuottavalla tekoälyllä, joka huolehtii taustasta sekä muista yksityiskohdista kuvaa tarvittaessa päivitellen.

Uuden Chromebook Plus -tietokoneen ostajille on lisäksi luvassa 12 kuukauden maksuton Google One AI Premium -jäsenyys, joka sisältää kaksi teratavua tallennustilaa pilvessä sekä Gemini-kielimallin käyttöoikeuden Googlen toimistosovelluksissa. Myös kehittyneempi Gemini Advanced kuuluu pakettiin.

Samaisen Gemini-tekoälyn käynnistäminen käy jatkossa aiempaa yksinkertaisemmin sen saadessa kokonaan oman kuvakkeen Chromebook Plus -tietokoneiden sovelluspalkkiin. Nyt esitellyt uudistukset julkaistaneen lähiaikoina.