Edullinen Nokia C12 -älypuhelin julki - varustettu Android 12 (Go edition) -käyttöjärjestelmällä

Nokia-puhelinyhtiö HMD Global on julkistanut uuden edullisen Nokia C12 -älypuhelimen lisäämällä sen tiedot verkkosivuilleen.

Nokia C12:ssa on kyse edullisten Nokia-älypuhelinten C-sarjan jatkajasta.

HMD Globalin mukaan puhelimen suositushinta on alkaen 89 euroa, mutta valituilla Euroopan markkinoilla, ainakin DACH-maissa eli Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä, Nokia C12:n suositushinnaksi on ilmoitettu 119 euroa.

Saatavuudesta Suomessa ei ole vielä mitään tietoa.

Ominaisuuksiltaan Nokia C12 tarjoaa nykymittapuulla vaatimattomat perustason ominaisuudet. Käyttöjärjestelmänä puhelimessa on myös kevennetty Android 12 (Go edition) -versio. Käyttöjärjestelmäversion päivityksiä puhelimelle ei luvata lainkaan, mutta tietoturvapäivityksiä on tulossa vuosineljänneksittäin kahden vuoden ajan.

Go edition -versio Android-käyttöjärjestelmästä on suunniteltu toimimaan vähäisillä laitteiston resursseilla mitä tulee esimerkiksi järjestelmäpiirin suorituskykyyn ja RAM-käyttömuistin sekä tallennusmuistin määrään.

Nokia C12:ssa on 6,3 tuuman LCD-näyttö 20:9-kuvasuhteella ja 1600×720 pikselin HD+-tarkkuudella. Kiinteätarkenteinen 5 megapikselin etukamera sijaitsee lovessa näytön yläreunassa. Takana Nokia C12 sisältää 8 megapikselin automaattitarkenteisen kameran sekä LED-kuvausvalno.

Edullisessa älypuhelimessa on kamerasovelluksessa kuitenkin myös esimerkiksi yökuvaus- ja muotokuvatilat.

Nokia C12:n värivaihtoehdot.
Nokia C12:n värivaihtoehdot.

Nokia C12:n sisältä löytyy Unisoc 9863A1 -järjestelmäpiiri, joka valmistetaan 28 nanometrin tuotantoprosessilla ja sisältää kahdeksan ARM Cortex-A55 -keskussuoritinydintä.

RAM-käyttömuistia järjestelmäpiirin rinnalta löytyy 2 gigatavua ja sisäistä tallennusmuistia 64 gigatavua, jota voi laajentaa microSD-muistikortilla. Nokia C12:ssa on myös virtuaalisen RAM-muistin ominaisuus, joka laajentaa käyttömuistia kahdella gigatavulla tallennusmuistin puolelta.

Akun kapasiteetti on 3 000 milliampeerituntia.

Nokia C12 tukee 4G LTE -mobiiliverkkoyhteyttä sekä lisäksi Wi-Fi 802.11/b/g/n Bluetooth 5.2 -yhteyksiä. Liitäntöinä mukana ovat vanha Micro-USB sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä.

Kestävänä markkinoidun muovikuorisen Nokia C12:n värivaihtoehdot ovat harmaa Charcoal, tummansininen Dark Cyan sekä mintunvihreä Light Mint. Puhelimella on kokoa 160,6 x 74,3 x 8,75 millimetriä ja painoa 177,4 grammaa. Takapinta puhelimessa on varustettu kolmiulotteisella kuvioinnilla.