CMF by Nothing -alabrändin ensimmäinen älypuhelin julki: alkaen vain 199,99 euron CMF Phone 1:ssä on vaihdettava takakuori ja kiinnityspaikka lisävarusteille

Nothing on julkistanut CMF by Nothing -alabrändinsä ensimmäisen puhelimen CMF Phone 1:n.

Ex-OnePlus-pomon Carl Pein vuonna 2020 perustaman Nothingin alabrändi Nothing by CMF keskittyy edullisiin tuotteisiin samalla, kun Nothingista pyritään rakentamaan enemmän premium-brändiä. Älypuhelimia Nothing on toistaiseksi esitellyt kolme kappaletta. Viimeksi Nothing laajensi puhelinvalikoimaansa maaliskuussa edullisemmalla, suositushinnaltaan Suomessa alkaen 359 euron Nothing Phone (2a) -mallilla.

CMF Phone 1 on vielä selvästi halvempi: Suomeen tilattaessa CMF Phone 1:n hinnat ovat 199,99 euroa (8+128 Gt) ja 269 euroa (8+256 Gt). Intian markkinoille tarjolla on edullisempi 6+128 gigatavun muistiversio.

CMF Phone 1 on jo ennakkomyynnissä brändin omassa verkkokaupassa.

Edullisesta hinnastaan huolimatta CMF Phone 1 sisältää myös erikoisuuksia.

CMF Phone 1:ssä ei ole Nothing-puhelinten tunnusmerkkiä, eli läpinäkyvää takapintaa ja sen alta löytyviä Glyph-valoja. Sen sijaan CMF Phone 1 sisältää nykypäivänä poikkeuksellisella tavalla vaihdettavissa olevan takakuoren.

Eri värivaihtoehtoja puhelimesta ovat musta, oranssi, sininen ja mintunvihreä, mutta toistaiseksi Suomessa tilattavissa ovat vain musta ja pienempänä muistiversiona mintunvihreä. Väreistä sinisen pitäisi pysyäkin Intian-erikoisuutena, mutta oranssin tulla myöhemmin saataville. Sininen ja oranssi vihreä värivaihtoehto ovat varustettu vegaani- eli tekonahkaviimeistelyllä.

CMF Phone 1 eri väreissä.
CMF Phone 1 eri väreissä.

Verkkokaupan mukaan mustan 8+128 gigatavun muistiversion toimitukset alkavat 12. heinäkuuta. Mustan 8+256 gigatavun muistiversion ja mintunvihreän 8+128 gigatavun muistiversion toimitukset puolestaan alkavat 23. heinäkuuta.

Ruuveilla paikoilleen kiinnittyvän takakuoren voi halutessaan vaihtaa eri väriseksi. Lisäksi CMF Phone 1:n alakulmassa on vielä omanlaisensa kiinnityspiste erilaisille lisävarusteille, kuten kantohihnalle tai seisontatuelle. Korttikotelo kiinnittyy laajemmin takapintaan ruuvikohdista.

Lisäkuorten hinta on 35 euroa ja seisontatuen 25 euroa.

CMF Phone 1 varusteiden kera.
CMF Phone 1 varusteiden kera.
CMF Phone 1:n takakuoren voi irrottaa ja halutessaan vaihtaa.
CMF Phone 1:n takakuoren voi irrottaa ja halutessaan vaihtaa.
CMF Phone 1 edestä ja takaa.
CMF Phone 1 edestä ja takaa.

CMF Phone 1:n 6,67 tuuman Super AMOLED -näytön tarkkuus on 2400×1080 pikselillä Full HD+ -tasoa (395 PPI) ja kirkkaus yltää 700 nitiin koko näytöllä ja huipussaan 2 000 nitiin. Näyttö tukee 8-bittistä 16,7 miljoonan sävyn väritoistoa, HDR10+:aa, 120 hertsin virkistystaajuutta ja 240 hertsin kosketustunnistusta. PWM-kirkkaudensäätö toimii 960 hertsin taajuudella. Sormenjälkilukija on sijoitettu näytön alle.

Takaa CMF Phone 1:stä löytyvät 50 megapikselin pääkamera Sony-kennolla ja f/1,8-aukolla sekä 2 megapikselin syvyyskamera. Videokuvaus onnistuu parhaimmillaan 4K-tarkkuudella 30 fps -nopeudella tai 1080p-tarkkuudella 30 / 60 fps -nopeudella ja hidastuskuvaus 120 fps -nopeudella. Edessä on 16 megapikselin kamera.

CMF Phone 1:n ominaisuuksia.
CMF Phone 1:n ominaisuuksia.

Järjestelmäpiirinä CMF Phone 1:ssä on MediaTekin vasta toukokuun lopulla julkistama Dimensity 7300, joka on päivitetty versio Dimensity 7050:stä ja valmistetaan TSMC:n 4 nanometrin prosessilla. Dimensity 7300:ssa on kahdeksan keskussuoritinydintä sisältäen neljä tehokkaampaa Arm Cortex-A78 -ydintä 2,5 gigahertsin kellotaajuudella sekä neljä vähävirtaisempaa Arm Cortex-A55 -ydintä 2 gigahertsin kellotaajuudella. Lisäksi piiri sisältää Arm Mali-G615 MC2 -grafiikkasuorittimen sekä APU 655 -tekoälylaskentayksikön.

Tallennusmuistin laajentamiseksi tarjolla on microSD-muistikorttipaikka tuella 2 teratavun korteille.

Nano-SIM-korttipaikkoja on kaksi kappaletta. 5G-mobiiliverkkoyhteyden lisäksi tuettuna on Wi-Fi 6 (802.11a/b/g/n/ac, 2,4 ja 5 GHz) sekä Bluetooth 5.3. Huomionarvoisena puutteena CMF Phone 1:ssä ei ole NFC-lähiyhteyttä, joten lähimaksaminen ei ole mahdollista.

CMF Phone 1:n 5 000 milliampeeritunnin akku tukee 33 watin pikalatausta, jolla akku latautuu 50 prosentin varaukseen 20 minuutissa. Laturia ei toimiteta mukana myyntipakkauksessa.

Langatonta latausta puhelin ei tue. Muita laitteita voi ladata langallisesti CMF Phone 1:stä 5 watin ulosantoteholla. USB-C on ainoa liitäntä, ja kaiuttimia CMF Phone 1 sisältää vain yhden.

CMF Phone 1:n mitat ovat 164 x 77 x 8 tai 9 millimetriä. Paino on 197 tai 202 grammaa. Vegaani- eli tekonahkaviimeistelyllä sekä paksuus että paino ovat suurempia kuin kovana muovipintaisena versiona.

Kestävyyden osalta CMF Phone 1:llä on IP52-luokitus, joka ei ole juuri tyhjää parempi. Tosin Nothingin mukaan sen testeissä CMF Phone 1 on selviytynyt nopeasta 3 sekunnin upotuksesta 25 senttimetrin syvyyteen vettä.

CMF Phone 1 saapuu markkinoille Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon perustuvalla Nothing OS 2.6 -ohjelmistolla. Puhelimelle luvataan kaksi merkittävää Android-versiopäivitystä sekä kolme vuotta tietoturvapäivityksiä.

Ensimmäisiä CMF by Nothing – alabrändin tuotteita olivat syksyllä 2023 CMF Watch Pro -älykello, CMF Buds Pro -kuulokkeet sekä CMF Power 65W GaN -laturi. Sittemmin CMF by Nothing -brändin alla on julkaistu lisää tuotteita, kuten täyslangattomat CMF Buds -kuulokkeet sekä CMF Neckband Pro -kuulokkeet maaliskuun alussa. Näistä CMF Buds -kuulokkeet tulivat myyntiin Suomessakin ensimmäisenä CMF by Nothing -tuotteena.