Tältä näyttää Honorin tuleva huippupuhelin Magic6 Pro - ensimmäiset viralliset kuvat julki

Honor Magic6 Pron designia on hienosäädetty edeltäjämallista.

Honor vahvisti jo aiemmin tulevansa julkistamaan uudet Magic6-sarjan huippupuhelimensa sekä uuden, odotetusti Android 14 -käyttöjärjestelmäversioon pohjautuvan MagicOS 8.0 -ohjelmistonsa Kiinassa 10. ja 11. tammikuuta.

Huhuissa Magic6-sarjaan esillä on ollut kolme mallia – Magic6, Magic6 Pro ja Magic6 Porsche Design. Välttämättä kaikkia näistä ei kuitenkaan nähdä Euroopan markkinoilla. Porsche Design -erikoisversio on liittymässä nyt Honorin mallistoon ensi kerran uuden kumppanuuden myötä.

Nyt Honor on julkaissut ennakkoon jo ensimmäiset kuvat Magic6 Prosta. Lisäksi se on vahvistanut tulossa olevan myös Magic6:n.

Honor Magic6 Pro on jatkamassa muotoilultaan pitkälti edeltäjänsä kanssa samoilla linjoilla. Takana on edelleen kookas, käytännössä edelleen lähes pyöreä kamerakohouma, jonka osana sijaitsevat kolme kameraa kolmiomuodostelmassa sekä LED-kuvausvalo. Kameroista ylimmäinen on periskooppirakenteinen telekamera. Entuudestaan tuttua on myös 100x-teksti, joka viittaa digitaalisen zoomin enimmäismäärään.

Honor Magic6 Pro takaa ja edestä.
Honor Magic6 Pro takaa ja edestä.

Etupuolella Magic6 Pro sisältää näytön yläreunan keskellä leveän reiän, jossa sijaitsevat etukamera ja muut komponentit. Magic5 Prossa reikä sijaitsi vielä näytön vasemmassa yläkulmassa. Todennäköisesti myös Magic6 Pro tulee edelleen sisältämään 3D-kasvojentunnistuksen edeltäjänsä tavoin. Näyttö on jälleen reunoiltaan kaareva.

Honor on perinteisesti panostanut voimakkaasti kamera- ja kuvausominaisuuksiin Magic-sarjan huippupuhelimissaan, eikä Magic6-sarja tule olemaan tästä poikkeus.

Tunnettu vuotaja Digital chat station on kertonut, että Magic6-sarjassa tullaan näkemään kameroissa mahdollisesti 1″-koossa odotettava OmniVision OV50K -kenno ja/tai 1/1,3″-koon OmniVision OV50H -kenno sekä lisäksi tarkuudeltaan peräti 160 megapikselin periskooppirakenteinen telekamera. Uutena ratkaisuna mukana on myös vaihtuva aukon koko, ilmeisestikin pääkamerassa.

Yksityiskohdat useampien eri Magic6-mallien kameroiden yksityiskohdista ja eroista ovat vielä hämärän peitossa.

Joka tapauksessa uuteen Magic6-huippupuhelimeen odotettavan kamerakennon pitäisi tarjota pinottu rakenne, joka parantaa valontallennuskykyä ja vähentää kohinaa, minkä lisäksi zoom-kuvauksessa Honor voi nousta uudelle tasolle kun optista zoomia todennäköisesti yli 3x-tasolla tarjoavassa telekamerassa on myös erittäin suuri tarkkuus.

Honor Magic6 -sarja tulossa Snapdragon 8 Gen 3:lla varustettuna.
Honor Magic6 -sarja tulossa Snapdragon 8 Gen 3:lla varustettuna.

Qualcommin saatua julkistettua 24. lokakuuta uuden huippuluokan Snapdragon 8 Gen 3 -järjestelmäpiirinsä, vahvistimyös Honor Magic6-sarjan huippupuhelimensa olevan tulossa Snapdragon 8 Gen 3:lla.

Tallennusmuistia Magic6 Prossa on luvassa jopa 1 teratavun verran.

Vahvistuksessaan Snapdragon 8 Gen 3:n käyttöönotosta Honor viittasi erityisesti Snapdragon 8 Gen 3:n tekoälykykyihin, joita Honor hyödyntää oman Yoyo-ääniavustajansa parantamisessa Magic6-sarjassa.

Hyödynnettävä kielimalli koostuu jopa 7 miljardista parametrista, ja tietojenkäsittely voi tapahtua itse laitteessa ilman tarvetta tukeutua pilvipalveluihin. Yoyo-avustajan vastausten ohella mahdollista on luoda suoraan itse laitteessa lyhyitä videoita tekoälyn avulla hyödyntäen laitteeseen tallennettuja valokuvia.

Lisäksi Honor on tuomassa Magic6:ssa uuden Magic Capsule -toiminnon, joka mahdollistaa silmien seurannalla laitteen ohjaamisen katseen voimalla. Näin voi esimerkiksi avata ilmoituksen, joka näkyy puhelimen näytön yläreunassa. Toiminnossa kerrotaan hyödynnettävän Qualcommin esittelemää Snapdragon Seamless -ratkaisua, joka laajemmin liittyy laitteiden väliseen saumattomaan yhteistoimintaan.