Kuvat ja tiedot paljastuivat: Tällainen on Motorolalta tuleva ThinkPhone-älypuhelin - legendaarinen ThinkPad-läppäribrändi saa seurakseen puhelimen

Lenovon omistamalta Motorola-brändiltä on tulossa mielenkiintoinen uusi ThinkPhone-älypuhelin.

Ensimmäisen kerran heikkolaatuisessa kuvavuodossa tuleva ThinkPhone nähtiin jo lokakuussa, mutta nyt verkkoon on ilmestynyt tarkempia kuvia sekä samalla kattavat ThinkPhonen tekniset tiedot.

Kuvia ja tietoja ThinkPhonesta paljasti The Tech Outlook -sivusto.

ThinkPhone on selvä viittaus toiseen Lenovon aikanaan yritysostolla hankkimaan legendaariseen brändiin, alun perin IBM:n tunnetuksi tekemiin ThinkPad-läppäreihin. Sittemmin Think-alkuliitettä on hyödynnetty muissakin tuotteissa.

ThinkPadien tavoin yhdinkohderyhmää myös tulevalle ThinkPhone-älypuhelimelle voivat olla yritykset. Ainakin ThinkPhonessa on panostettu jossain määrin kestävyyteen. Puhelimessa on alumiinirunko ja takapinta aramidikuidusta. Kestävyydeltään ThinkPhone on IP68-luokitellusti pöly- ja vesitiivis.

ThinkPhonen mahdollisista tavanomaisesta poikkeavista lisäominaisuuksista ei toistaiseksi ole juuri tietoa, mutta kuvissa on nähty se yhteiskäytössä tietokoneen kanssa.

Lisäksi puhelimen sivulla on punainen lisäpainike, joka lienee toiminnoltaan kustomoitavissa oleva toimintopainike.

Kuvat ovat kertoneet yhteiskäytöstä tietokoneen kanssa. Kuva: The Tech Outlook.
Kuvat ovat kertoneet yhteiskäytöstä tietokoneen kanssa. Kuva: The Tech Outlook.

ThinkPhonessa on 6,6 tuuman tasainen AMOLED-näyttö (P-OLED), jonka pitäisi tarjota 2400×1080 pikselin Full HD+ -tarkkuus, 144 hertsin virkistystaajuus sekä 1 200 nitin kirkkaus. Näytön yläreunan keskellä reiässä sijaitsee 32 megapikselin etukamera, jossa pitäisi olla myös automaattitarkennus.

Takana ThinkPhonen kerrotaan sisältävän 50 megapikselin, f/1,8-aukon ja optisella kuvanvakaimella varustetun pääkameran ohella 13 megapikselin 120 asteen ultralaajakulmakameran f/2,4-aukolla sekä 2 megapikselin syvyyskameran. Takaa löytyy myös suurikokoinen ThinkPhone-logo.

Järjestelmäpiirinä ThinkPhonessa on Qualcommin viimeistä edellisen sukupolven huippuluokan piiri Snapdragon 8+ Gen 1, jonka rinnalta löytyy 8 tai 12 gigatavua RAM-käyttömuistia sekä 128, 256 tai 512 gigatavua tallennusmuistia. 5 000 milliampeeritunnin akku tukee 68 watin pikalatausta ja 15 watin langatonta latausta.

Lisäksi ThinkPhonessa on muun muassa näytönalainen sormenjälkilukija, stereokaiuttimet ja Dolby Atmos -tilaäänituki sekä kaksi mikrofonia.

ThinkPhonen mittojen on kerrottu olevan 158,76 x 74,38 x 8,26 millimetriä ja painon 189 grammaa.

Toistaiseksi ThinkPhonen julkistusajankohdasta ei ole paljastunut tarkempaa tietoa, mutta julkistus tapahtunee lähiviikkoina.

ThinkPhone varusteidensa ja ThinkPadin kanssa. Kuva: The Tech Outlook.
ThinkPhone varusteidensa ja ThinkPadin kanssa. Kuva: The Tech Outlook.
ThinkPhone edestä ja takaa. Kuva: The Tech Outlook.
ThinkPhone edestä ja takaa. Kuva: The Tech Outlook.
ThinkPhone eri kuvakulmista. Kuva: The Tech Outlook.
ThinkPhone eri kuvakulmista. Kuva: The Tech Outlook.