Googlelta yllätys: Made by Google -laitejulkistustapahtuma jo 13. elokuuta - luvassa useita Pixel-uutuuksia

Google tulee järjestämään vuoden 2024 Made by Google -laitejulkistustapahtumansa jo 13. elokuuta.

Perinteisesti Googlen merkittävimmät Pixel-julkistukset ovat ajoittuneet lokakuulle, joten Google on liikkeellä tällä kertaa selvästi tavallista varhaisemmassa vaiheessa vuotta.

Tavallisesti Googlen laitejulkistukset ovat viime vuosina myös tapahtuneet New Yorkissa, kun taas tällä kertaa tapahtumapaikkana tulee olemaan yhtiön pääkonttori Mountain View’ssä, Kaliforniassa.

Googlen mukaan se tulee esittelemään tulevassa Made by Google -tilaisuudessa parhaita paloja Google AI:sta eli tekoälystä, Android-ohjelmistosta ja Pixel-laitteista.

Tulevassa tilaisuudessa Google tulee todennäköisesti näin ollen esittelemään kokonaisuudessaan myös uuden Android 15 -käyttöjärjestelmäversion ennen sen julkaisua. Toistaiseksi Android 15:n kehitys on edennyt kolmanteen beetatestiversioon.

Laitteiden osalta Googlelta odotetaan monia uutuuksia.

Vuodoissa on paljastunut kolme uutta Pixel 9 -sarjan älypuhelinta, jotka voivat saada mallinimikseen Pixel 9, Pixel 9 Pro ja Pixel 9 Pro XL. Pro-huippumalli on tulossa ensi kerran kahtena kokoversiona, joista toinen on aiempaa pienempi.

Lisäksi huhujen mukaan Google voi nimetä myös seuraavan taittuvanäyttöisen puhelimensa osaksi Pixel 9 -sarjaa Pixel 9 Pro Fold -mallinimellä.

Älypuhelinten lisäksi Googlelta odotetaan myös Pixel Watch 3 -älykelloa – sitäkin ensi kertaa kahtena eri kokoversiona – sekä Pixel Buds Pro 2 -kuulokkeita.

Varmuutta kaikkien edellä mainittujen laitteiden julkistuksen tapahtumisesta 13. elokuuta ei vielä ole.