JBL julkisti uudet kaiuttimensa: JBL Xtreme 4, Clip 5 ja Go 4 tukevat rajattoman monikaiutinyhteyden mahdollistavaa Auracastia

Harmanin kautta Samsungin omistama JBL on esitellyt CES-messujen yhteydessä päivitetyt versiot kannettavista kaiuttimistaan.

Uudet JBL Xtreme 4, JBL Clip 5 ja JBL Go 4 tukevat nyt ensimmäisinä JBL-kaiuttimina Bluetooth-yhteyden Auracast-ominaisuutta, joka mahdollistaa rajattoman monikaiutinyhteyden.

Bluetooth LE Audio -määritykseen lukeutuva Auracast mahdollistaa ääntä lähettävän laitteen, kuten älypuhelimen, kannettavan tietokoneen, television tai muun julkisen järjestelmän lähettävän ääntä rajoittamattomaan määrään vastaanottavia Bluetooth-laitteita, kuten kaiuttimia.

Auracast-tuen lisäksi uusissa JBL-kaiuttimissa on panostettu ympäristöystävällisyyteen. JBL Xtreme 4:n ja JBL Clip 5:n muoviosista 70 prosenttia on kierrätettyä materiaalia, ja JBL Go 4 -kaiuttimessa käytetään 80-prosenttisesti kierrätettyä muovia. Kaikissa kolmessa mallissa kaiuttimen ritilä on tehty 100-prosenttisesti kierrätetystä kankaasta.

JBL Xtreme 4 eri väreissä.
JBL Xtreme 4 eri väreissä.

JBL Xtreme 4:ään uutena ominaisuutena on tuotu AI Sound Boost, joka analysoi ja optimoi ääntä reaaliajassa tekoälyn avulla, jotta ääni soisi voimakkaammin ja vähemmän vääristyneesti. JBL Xtreme 4:ssä on kaksi matalia ääniä toistavaa wooferia, kaksi tehokasta elementtiä ja kaksi pumppaavaa JBL Bass Radiator -säteilijää.

Akunkesto yltää 24 tuntiin, ja kaiuttimen akkua voi käyttää myös varavirtalähteenä esimerkiksi puhelimen lataamiseen. Akku on myös vaihdettavissa, mikä pidentää kaiuttimen käyttöikää.

JBL Xtreme 4 tulee saataville sinisenä, maastokuvioisena ja mustana.

JBL Clip 5:ssä on päivitetty karabiinihaka, joka on aiempaa suurempi ja helpompi kiinnittää. Akunkesto yltää jopa 12 tuntiin.

JBL Clip 5.
JBL Clip 5.
JBL Go 4.
JBL Go 4.

JBL:n pienin kannettava kaiutin JBL Go 4 tarjoaa kerrotun mukaan edeltäjäänsä paremman bassotoiston. Kaiuttimessa on myös entistä leveämpi, kestävämpi ja mukavampi hihna. Kuudessa värissä saatavan JBL Go 4 -kaiuttimen akunkesto on jopa 7 tuntia.

JBL Clip 5 ja JBL Go 4 tulevat saataville maastokuvioisina, punaisina, violetteina, harmaina, sinisinä ja mustina.

Kaikki uudet JBL-kaiuttimet ovat pöly- ja vesitiiviitä (IP67).

Uudet tuotteet tulevat myyntiin kevään 2024 aikana. JBL Xtreme 4 on saatavilla maaliskuusta alkaen 349,99 euron suositushinnalla, JBL Clip 5 toukokuusta alkaen 69,99 euron suositushinnalla ja JBL Go 4 huhtikuusta alkaen 49,99 euron suositushinnalla. Kaiuttimien pakkauksessa on käytetty FSC-sertifioitua paperia ja soijamustetta.