Android-puhelinten sovellustarjonta on tunnetusti valtaisa. Google Play -sovelluskaupassa on jo yli 1,6 miljoonaa sovellusta, joiden joukosta oleellisten valitseminen voi olla haastavaa.
Teknavin suosikit ovat tässä (ei paremmuusjärjestyksessä):
Strava
Fitness-sovellusten kirjavasta joukosta poimimme Stravan, joka kannustaa liikkumaan kilpailiun keinoin. Sovelluksessa on haasteita, joita suorittamalla etenee ylöspäin tulostaululla muita käyttäjiä vastaan. Stravaan voi laatia omia juoksu- tai pyöräilyreittejä, jotka ovat muiden käyttäjien nähtävissä. Sovellus on maksuton, mutta siitä on tarjolla myös enemmän ominaisuuksia sisältävä maksullinen versio.
Evernote
Jos haluat ladata yhden muistiinpanosovelluksen, lataa Evernote. Sovellus synkronoi muistiinpanot eri laitteiden välillä ja siihen voi tehdä myös to-do-listoja tai tallentaa äänimuistutuksia. Lisäksi Evernotella voi tehdä kuvakaappauksia suoraan sovelluksesta käsin. Evernote on maksuton, mutta tarjolla on myös 20 ja 40 euron vuosimaksulliset versiot.
Periscope
Periscopen suosio on noussut myös Suomessa nopeasti. Kyseessä on Twitterin livevideosovellus, joka mahdollistaa videon lähettämisen Twitterissä ja omien livestriimien tekemisen. Videoita voi kommentoida reaaliajassa. Striimaukset ovat nähtävissä vielä 24 tuntia videon julkaisun jälkeen. Sovellus on maksuton.
Snapseed
Snapseed on yksi Android-puhelinten parhaista kuvankäsittelyohjelmista. Mikä parasta, se on ilmainen. Käyttäjä voi käsitellä kuvia itse tai luottaa sovelluksen automaattisen kuvanparanteluun. Käytössä on myös useita erilaisia kuvafilttereitä.
Google Photos
Paljon kuvaavan kannattaa ladata myös tämä. Sovellus antaa käyttäjälleen rajattoman tilan kuvien ja videoiden tallentamiseen, vieläpä ilmaiseksi. Sovellus toimii myös iOS-laitteissa ja tietokoneissa. Google Photos pitää sisällään myös kuvankäsittelytoiminnon ja ominaisuuden, jolla voi luoda kuvakollaaseja.
VLC for Android
Oletko joskus törmännyt videoon, joka ei suostu avautumaan Android-puhelimessasi? VLC tunnistaa lähes kaikki vidseoformaatit.
Boomerang
Instagram on tunnettu kuvapalveluna, mutta sovellusta ollaan viemässä entistä enemmän liikkuvien kuvien maailmaan. Sen vuoksi Instagram on julkaissut oman erillisen sovelluksen gif-tyyppisten liikkuvien kuvien luomiseen. Boomerangin avulla käyttäjä voi luoda kuvasarjoista liikkuvia, "looppaavia" minivideoita ja jakaa ne Instagramissa tai muissa sosiaalisen median palveluissa. Boomerangia käyttääkseen ei tarvitse omistaa Instagram-tiliä.
Hopper
Matkanvarauspalveluiden suosio on kovassa kasvussa. Hopperin ideana on tarjota käyttäjälle tietoa siitä, mitkä hinnat kallistuvat jos varausta siirretään myöhempään ajankohtaan. Usein esimerkiksi lentojen varaajan ongelmana on tietää, milloin on oikea aika varata matka. Hopper tarjoaa myös hälytyksiä, kun se huomaa erityisen edullisen hinnan. Sovellus on maksuton.
Fleksy
Fleksy on niittänyt mainetta Android-puhelinten parhaana näppäimistösovelluksena. Fleksyn avulla kirjoitusnopeus kasvaa, kunhan opettelee ensin sen niksit.
HERE
Nokian kehittämä karttasovellus on edelleen yksi parhaista alallaan. Sovelluksessa on selkeä ääniopastus, hakutoiminto ja satelliittikuvatoiminto. Mikä parasta, kartat ovat käytettävissä myös offline-tilassa. Käyttäjä voi ladata yksittäisten maiden kokonaisia karttoja ja käyttää niitä samaan tapaan kuin ollessaan online-tilassa. Karttojen lataaminen vaatii kuitenkin rekisteröitymisen. Tämän jälkeen sovellus on maksuton.