Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Tuleva päivitys tuo yhteensä yli 200 uutta emojia iPhoneen - iOS 14.5:stä julkaistiin nyt toinen beetatestiversio

iOS 14.5 on tuomassa uutta myös emojien osalta.

Apple on julkaissut tänään rekisteröityneille sovelluskehittäjille toiset beetatestiversiot tulevista iPhone- ja iPad-päivityksistä iOS ja iPadOS 14.5:stä. Samalla on paljastunut, että tuleva käyttöjärjestelmäpäivitys tulee sisältämään myös yli 200 uutta emojia monien muiden uudistustensa ohella.

Päivityksen sisältämistä uusista emojeista on raportoinut Emojipedia. Uudet emojit perustuvat Emoji 13.1 -määritykseen, josta päätettiin loppuvuodesta 2020.

iOS ja iPadOS 14.5:n julkaisua kaikille käyttäjille saatavilla olevana päivityksenä voi odottaa joidenkin viikkojen päästä. Se on tuomassa uusien emojien lisäksi esimerkiksi Face ID -lukituksen avaamisen Apple Watchilla kasvomaskia käytettäessä sekä tuen 5G dual SIMille iPhone 12 -puhelimissa.

Uusia hymiöemojeja iOS 14.5:ssä on tulossa alla näkyvät kolme kappaletta.

Suosittujen sydänemojien osalta uusia lisäyksiä ovat liekkisydän ja teipillä korjattu sydän.

Uusien emojien ohella tapahtuu myös päivityksiä ulkoasuun. Esimerkiksi lääkeruiskuemoji päivittyy verettömäksi ja kuuloke-emoji puolestaan Applen loppuvuodesta 2020 esittelemien AirPods Max -kuulokkeiden malliseksi. Jo aiemminkin Apple on toteuttanut erilaisia laitteita esitteleviä emojeja omien laitteidensa ulkonäön mukaisesti.

Lisäksi iOS 14.5:n emojeissa on uudistettu ennen kaikkea pariskuntia esittäviä emojeja. Tarjolla on nyt vuoden 2020 Emoji 13.1 -määrityksen mukaisesti ihon väriltään erilaisia pareja.

Emojipedian laskemasta yhteensä 217 uudesta emojista peräti tasan 200 liittyykin vain näihin erilaisiin pariskuntatyyppeihin.

Lisäksi iOS 14.5 tuo uutena mahdollisuutena myös henkilöemojista parralliset versiot, sekä miehenä että naisena.