Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Kolumni: Tämän takia tarvitset älykellon

Mietin pitkään, mihin oikein tarvitsen älykelloa. Älypuhelin on kuitenkin aina mukana ja hoidan sillä kaikki tarvittavat asiat. Älykello vaikutti turhakkeelta.

Useiden eri valmistajien kellomalleja kokeilleena voin kuitenkin vihdoin sanoa löytäneeni tarkoituksen älykellolle.

Vaikka monen kellon tarjoamat ominaisuudet ovat vielä melko rajattuja, kello tukee erinomaisesti älypuhelimen käyttöä. Kelloon tulevat ilmoitukset puheluista ja viesteistä vievät huomioni vain hetkeksi, eikä minun tarvitse välttämättä kaivaa älypuhelinta taskusta tai laukusta. Voin päättää, onko viesti niin kiireellinen, että siihen tarvitsee reagoida välittömästi. Erityisen suuri hyöty älykellosta on silloin, kun olen kiinni työasioissa tai esimerkiksi työlounaalla. Voin huoletta jättää älypuhelimen laukkuun, eikä se häiritse keskustelua.

Moni valittaa nykyisin siitä, että ihmiset ovat jatkuvasti kiinni puhelimissaan. Kännykän käyttö kesken tapaamisen on usein epäkohteliasta toista osapuolta kohtaan. Tässäkin mielessä älykello on erinomainen laite. Saan tiedon viesteistä ja puheluista, mutta pelkkä vilkaisu kelloon riittää. Viestiin vastaamisen voi usein jättää hieman tuonnemmaksi. Puhelimen vilkuilu vähenee, mikä on ainoastaan hyvä asia.

Itselleni mieluisa älykello on sellainen, jossa akku kestää useamman päivän. Suurin osa perinteisten älypuhelinvalmistajien kelloista ei yllä tähän. Olenkin mieltynyt enemmän fitness-kelloihin (kuvassa Garminin uusi kellomalli), jotka keskittyvät aktiivisuuden mittaamiseen mutta joissa on myös älykellomaisia toimintoja kuten ilmoitukset älypuhelimesta.

Mielestäni on myös tärkeää, että älykello kestää aikaa. Jos hankin satoja euroja maksavan kellon, en halua vaihtaa sitä vuoden päästä. Tällöin korostuu se, että valmistaja päivittää kelloaan vielä uusienkin mallien markkinoille tulon jälkeen.