Virtuaalilasit saivat toimittajan tutisemaan: Korkean paikan tunne on käsin kosketeltava

Virtuaalitodellisuus tuli tänä vuonna koteihin ryminällä. Parhaan vastaanoton uusista lasimalleista on saanut Playstation VR, joka on suunniteltu Sonyn Playstation 4 -pelikonsolille. Lasit ehdittiin myydä alkuvaiheessa jo loppuun.

Kokeilimme loppukesällä HTC Vive -lasien mahdollisuuksia uusilla ja innovatiivisilla sovelluksilla. Vielä tällä hetkellä useimmat vr-sovellukset ovat pelejä, mutta tilanteen ennustetaan muuttuvan lähivuosien aikana. Yhä useampi sovelluskehittäjä pohtii parhaillaan, millaista konkreettista hyötyä laseista voisi olla eri alojen ammattilaisille.

Suomalainen Reaktor-ohjelmistotalo on suunnitellut alustan, jonka avulla kirurgit voivat suunnitella vaativia leikkauksia etukäteen virtuaalitodellisuudessa. Otimme selvää, miten sovellus toimii.

Vaikka virtuaalitodellisuudesta on kohistu pitkään, vasta nyt se alkaa lunastaa odotuksia. Grafiikka on parantunut selvästi ja vaikka se ei edelleenkään yllä perinteisten konsoli- tai tietokonepelien tasolle, virtuaalikokemus on parhaimmillaan vakuuttavan aidon tuntuinen. Esimerkiksi silloin, kun käyttäjä laitetaan vuoristokiipeilemään ja ylittämään rotko. Korkeita paikkoja kammoavalle käyttäjälle se voi olla pysäyttävä kokemus.

Katso lisää videolta!