Viranomaistiedot vihjaavat: Applelta uusia iPadeja jo lähiviikkoina

Apple näyttää valmistelevan uusien iPad-mallien julkaisua lähiviikoille.

Apple on tehnyt ennakkoon vaadittavan rekisteröinnin kahdelle laitteelle Euraasian talouskomission tietokantaan, kertoo Consomac-sivusto. Laitteet ovat mallikoodeiltaan A1954 ja A1893, ja ne ovat iOS 11 -käyttöjärjestelmällä varustettuja tablettilaitteita.

Tyypillisesti vastaavat rekisteröinnit on Euraasian talouskomissiolle tehty vain joitakin viikkoja ennen laitteiden julkistusta.

Kyse nyt tulossa olevissa uusissa iPadeissa on todennäköisesti iPad-malliston edullisimman vaihtoehdon, 9,7 tuuman iPadin, päivittymisestä. Nykyiset mallit lanseerattiin vuosi sitten maaliskuussa, joten päivitys alkaa olla ajankohtainen. Kaksi eri paljastunutta mallikoodia voivat viitata laitteen vain Wi-Fi-verkkoja ja myös mobiiliverkkoyhteyttä tukeviin versioihin.

Taiwanilaisjulkaisu DigiTimes on aiemmin huhunnut Applelta myös uutta edullisempaa tablettilaitetta toisen vuosineljänneksen aikana.

Applelta odotetaan tänä vuonna myös uutta versiota kalliimmasta iPad Prosta varustettuna iPhone X:stä tutulla TrueDepth-etukamerajärjestelmällä ja sen myötä sormenjälkitunnistuksen korvaavalla Face ID -kasvojentunnistuksella. Samalla näytönreunukset kaventuvat myös iPadissa kotipainikkeen jäädessä pois. Näitä uusia iPad-huippumalleja odotetaan kuitenkin vasta myöhemmin vuoden aikana syksyn tullessa.