Pian esimakua uudesta Androidista – ensimmäisen esiversion ”tähtäin maaliskuun puolivälissä”

Googlen on odotettu julkaisevan ensimmäisen esiversion Android-käyttöjärjestelmänsä seuraavasta merkittävästä julkaisusta eli Android P:stä jo lähiaikoina.

Nyt tuttu vuotaja Evan Blass on kertonut Twitterissä Googlen tähtäävän Android P:n Developer Preview 1 -esiversion julkaisemiseen maaliskuun puolivälissä.

Google on viime vuosina julkaissut ensimmäiset esiversiot uusista Android-versioista jo ennen Google I/O -kehittäjäkonferenssiaan, joka tänä vuonna järjestetään 8.-10. toukokuuta. Google I/O:ssa uudesta käyttöjärjestelmäversiosta odotetaan kuitenkin vielä lisätietoa ensimmäisten esiversioiden jatkoksi.

Viime vuonna ensimmäinen Android O:n esiversio julkaistiin 21. maaliskuuta.

Android P:n sisältämistä uudistuksista on jo paljastunut jonkin verran tietoa. Esimerkiksi Bloombergin raportin mukaan Google aikoo uusia Androidin käyttöliittymää ja erityisenä tavoitteena on houkutella enemmän iPhone-käyttäjiä vaihtamaan Androidiin parantamalla ohjelmiston ulkoasua. Android on myös saamassa suoraan tuen lovella varustetuille näytöille.

Lisäksi Bloombergin mukaan tämän vuoden Android-päivityksessä Google tulee myös integroimaan Google Assistant -virtuaaliavustajan tiukemmin käyttöjärjestelmään, parantamaan akunkestoa sekä tukemaan lovinäyttöjen ohella paremmin myös useita ja taipuvia näyttöjä, joiden odotetaan myös yleistyvän laitteissa pian. Sovelluskehittäjät tulevat saamaan Android P:ssä mahdollisuuden integroida Googlen äänipohjaisen assistenttiteknologian sovelluksiinsa, minkä lisäksi se ollaan vahvemmin tuomassa myös kotinäkymään.

Android P:hen odotetaan myös lukuisia pienempiä muutoksia, kuten esimerkiksi tietoturvaparannuksia liittyen muun muassa taustalla toimivien sovellusten kameran käyttöön.

Sisäisesti Android P:n koodinimi on Googlella Bloombergin mukaan Pistachio Ice Cream, mutta lopullinen markkinointimeksi odotetaan tulevan jotain muuta.