Kuvavuoto: Tässä ovat Samsungin seuraavat huippupuhelimet Galaxy S9 ja Galaxy S9+

Tuttu vuotaja Evan Blass on paljastanut Twitterissä jälleen Samsungin tulevat Galaxy S9 ja Galaxy S9+ -lippulaivaälypuhelimet. Blassin koostamassa tuoreimmassa kuvassa puhelimet nähdään eri kuvakulmista uudessa Lilac Purple -värissä.

Etupuolelta Galaxy S9 -puhelimet ovat säilymässä pitkälti edeltäjiensä Galaxy S8 -mallien linjoilla ja sisältävät edelleen 5,8 ja 6,2 tuuman näytöt. Takana uutta on sormenjälkilukijan siirtyminen kameran rinnalta kätevämpään paikkaan sen alapuolelle. Galaxy S9+:ssa takakameroita on kaksi kappaletta, Galaxy S9:ssa edelleen yksi. Kameran rinnalla nähdään LED-kuvausvalo sekä sykemittarin anturi.

Aiemmat tiedot, ovat kertoneet takakameroissa tulevan olemaan Galaxy S9 -puhelinten suurimmat uudistukset. Galaxy S9+ on saamassa taakse toisen kameran tuomaan mukaan optisen zoomin Galaxy Note8:n tavoin. Lisäksi sen pääkamera ja Galaxy S9:ssä ainoa takakamera tulevat sisältämään vaihtuvan aukon koon. Jo viime vuoden lopulla julkistetun Samsungin W2018-simpukkapuhelimen kameran tavoin Galaxy S9 -puhelimissa kameran aukon koko voi olla joko f/1,5 tai f/2,4, mikä mahdollistaa paremman kuvanlaadun eri olosuhteissa – mahdollistaen suurella aukolla enemmän valoa kameraan hämärässä, ja toisaalta pienemmällä aukolla sopivasti valoa mutta laajemman syväterävyyden sopivissa olosuhteissa.

Takakameran 12 megapikselin tarkkuus on säilymässä ennallaan, kuten myös etukameran 8 megapikselin tarkkuus. Uutta takakamerassa tulee olemaan Super Slow-mo -hidastuskuvaus, ilmeisesti 720p-tarkkuudella 480 kuvan sekuntinopeudella.

Euroopassa myytävät versiot Galaxy S9 -puhelimista ovat saamassa sisäänsä Samsungin uuden Exynos 9810 -järjestelmäpiirin. Galaxy S9:ssä pitäisi olla 4 gigatavua RAM-käyttömuistia ja 64 gigatavua tallennusmuistia, Galaxy S9+:ssa puolestaan 6 ja 128 gigatavua.

Samsung tulee julkistamaan Galaxy S9 -uutuutensa 25. helmikuuta Barcelonassa ennen Mobile World Congress -messujen alkua.

Samsung Galaxy S9 ja Galaxy S9+ uudessa Lilac Purple -värissä Evan Blassin vuotamassa kuvassa.
Samsung Galaxy S9 ja Galaxy S9+ uudessa Lilac Purple -värissä Evan Blassin vuotamassa kuvassa.