Sähköpostit muuttuvat kehittyneemmiksi – Gmailiin tulossa merkittävä muutos

Googlen sähköpostipalveluun Gmailiin tulee tänä vuonna suuri muutos, jonka ansiosta sähköpostit muuttuvat kehittyneemmiksi. Googlen AMP for Email tuo Accelerated Mobile Pages -verkkosivut (AMP) osaksi sähköposteja. Yhtiö tiedottaa asiasta blogissaan.

Aiemmin Google tiedotti jo myös AMP Stories -ominaisuudesta, joka tuo jatkossa Googlen hakutuloksiin medioiden tarinoita.

Googlen tavoitteena on vähentää sovelluksien välillä hyppelyä ja nopeuttaa sähköposteissa olevien linkkien toimintaa. Näin ollen sähköposteihin voisi liittää AMP-verkkosivuja ja ne avautuisivat sähköpostiviestissä kevyessä muodossa. Tällöin ei ole tarvetta siirtyä verkkoselaimeen sivuston täysversioon.

”Kuvittele, jos voisit tehdä tiettyjä asioita suoraan sähköpostisovelluksesta. AMP for Emailin avulla voit rekisteröityä tapahtumiin, sopia tapaamisen tai vastata kyselyihin ilman internet-selaimeen siirtymistä”, Googlen blogissa kuvaillaan AMP for Email -ominaisuutta.

AMP for Email perustuu avoimeen lähdekoodiin ja se on saatavilla kehittäjille heti. Gmailin on määrä tukea sitä tämän vuoden aikana. Vielä ei ole tietoa, tulevatko muut sähköpostisovellukset, kuten Outlook, tukemaan AMP for Emailia.