Netflixiin uusi asetus – katselunopeutta voi jatkossa säätää, aluksi Androidilla

Netflixin katselunopeutta voi jatkossa säätää. Aluksi toiminto julkaistaan Androidille, jolle sen jakelu on jo alkanut.

Netflix-elokuvia ja -sarjoja voi pian katsoa itselleen sopivalla nopeudella. Toistonopeutta voi vastedes säätää 0,5-, 0,75-, 1,25- tai 1,5-kertaiseksi, mikäli tavanomainen toistonopeus tuntuu liian nopealta tai hitaalta. Säätö on tehtävä erikseen jokaiselle nimikkeelle.

Kun toistonopeutta säätää, mukautuvat myös esimerkiksi äänet verkkaisempaan tai vikkeläämpään tempoon. Täten pyritään siihen, että katselukokemus säilyisi kaikesta huolimatta hyvänä.

Elokuvien ja sarjojen tuottajat ovat olleet huolissaan Netflixin päätöksestä antaa käyttäjille valta vaikuttaa toistonopeuteen. Asiaa The Vergelle kommentoineet ohjaajat ovat sitä mieltä, ettei jakelukanavien tulisi puuttua siihen, millä tavalla esimerkiksi elokuvat on suunniteltu katseltaviksi.

Netflixin toistonopeusasetukset on joka tapauksessa nyt julkaistu Androidille, ja niiden tulisi saapua kaikille Android-käyttäjille muutamien viikkojen kuluessa. Toimintoa testataan sisäisesti myös iOS:lle ja iPadOS:lle sekä tietokoneille, mutta älytelevisioille sitä ei ainakaan toistaiseksi ole tulossa.