Microsoftilta uusi Family Safety -sovellus Androidille ja iPhonelle

Microsoft on julkaissut uuden Family Safe -sovelluksensa Androidille ja iOS:lle. Nimensä mukaisesti se tekee verkon ja älylaitteiden käyttämisestä turvallisempaa koko perheelle.

Family Sharen avulla vanhemmat voivat hallinnoida jälkikasvunsa Internet-seikkailuja monin tavoin. Lapsille voi esimerkiksi asettaa sovelluskohtaisia käyttörajoja tai rajata Internet-käytön Microsoft Edge -selaimella yksinomaan lapsiystävällisille verkkosivustoille. Lapset voivat myös pyytää sovelluksen kautta lisäaikaa tai kertaluontoista pääsyä oletuksena kielletylle verkkosivulle.

Sovelluksella voi seurata ja rajoittaa esimerkiksi ruutuaikaa.
Sovelluksella voi seurata ja rajoittaa esimerkiksi ruutuaikaa.

Vanhemmat voivat lisäksi määrittää asetuksen, joka vaatii vahvistuksen kaikille sovellusostoille, jotta ikäviltä luottokorttilaskuilta vältyttäisiin.

Family Share toimii saumattomasti älypuhelinten, tablettien, tietokoneiden ja Xboxin välillä ja Microsoft Edge -selaimella, jonka käyttötiedot synkronoidaan automaattisesti laitteiden kesken.

Saatavilla on myös sijainninjakotoiminto, jolla perheenjäsenet voivat helposti näyttää toisilleen, missä liikkuvat. Näin vanhemmat voivat seurata lastensa liikkeitä tai toisaalta ilmoittaa jälkikasvulleen, missä itse ovat.

Myös sijaintinsa voi jakaa perheenjäsenten kesken.
Myös sijaintinsa voi jakaa perheenjäsenten kesken.

Lähitulevaisuudessa Family Share myös ilmoittaa haluttaessa, kun tiettyyn paikkaan saavutaan, mikä vaatii kuitenkin Microsoft 365 -tilauksen. Maksaville tilaajille on valituilla markkinoilla tulossa myös liikennekäyttäytymistä analysoiva ja parantava tila, mutta Suomeen sitä ei ainakaan ensimmäisessä aallossa tuoda.

Ilmainen Family Share on nyt ladattavissa Google Playsta ja Applen App Storesta. Kannattaa huomioida, että ruutuaika- ja verkkotietoseuraus ei ole iPhonella yhtä kattavaa kuin Android-laitteilla. Microsoftin mukaan myös iOS-sovellus nostetaan kuitenkin pian Android-verrokkinsa tasolle.