Kuvapaljastus: Onko Spotifyn ensimmäinen laite kauko-ohjain autokäyttöön? Julkistus ehkä jo 24. huhtikuuta

Musiikkipalvelu Spotifyn on tiedetty kehittävän jonkinlaisia uusia laitteita. Spotifyn kiinnostuksen sen bisneksen laajentamiseen laitteisiin ovat kavaltaneet sen työpaikkailmoitukset. Aiemmin Spotifyn arveltiin olevan tuomassa markkinoille omaa älykaiutintaan tai kuulokkeitaan, mutta nyt on käynyt ilmi Spotifyn kehitelleen jotain aivan muuta.

Osalle Spotifyn käyttäjistä on jo esitetty sovelluksessa alla kuvassa nähtävä mainos, joka kertoo uudesta laitteesta, joka olisi tarkoitettu autossa käytettäväksi. Pienikokoinen laite vaikuttaisi olevan Spotifyn käyttöön kehitetty kauko-ohjain, joka kiinnitetään esimerkiksi auton tuuletusritilään. Laitteessa on kaksi fyysistä painiketta – soittolistan sekoitustoiminnolle ja takaisinpäin palaamiselle kappalelistassa – sekä mahdollisesti kosketusnäyttö. Laite voisi yhdistyä Bluetoothilla langattomasti auton äänentoistojärjestelmään, ja toimia sen äänilähteenä ja kauko-ohjaimena.

Mainokset nähneet käyttäjät ovat kertoneet havainnoistaan Reddit-yhteisöpalvelussa. Asiasta on uutisoinut myös Android Central -sivusto.

Mainoksia nähneet ovat kertoneet erilaisista versioista. Osassa laitteen ominaisuuksiksi on esimerkiksi mainittu Amazonin Alexa-virtuaaliavustajapalvelu ja osassa sisäänrakennettu 4G LTE -mobiiliverkkoyhteys.

Alla mainoksessa laitetta kaupataan yhdessä 12 kuukauden Spotify-tilauksen kanssa 12,99 dollarilla kuukaudessa, mikä olisi vain 3 dollaria yli Spotifyn normaalin tilaushinnan. Osalle käyttäjistä on tosin esitetty hinnaksi vastaavasti myös 14,99 dollaria, joten Spotify näyttäisi mainoksin testaavan vielä myös erilaisia hintoja uutuudelleen.

Spotifyn tämä laite, ja mahdollisesti muutakin, julkistettaneen kenties jo melko pian. Yhtiö on nimittäin järjestämässä julkistustilaisuuden 24. huhtikuuta New Yorkissa.

Spotifyn laite on paljastunut osalle käyttäjistä esitetyistä testimainoksista.
Spotifyn laite on paljastunut osalle käyttäjistä esitetyistä testimainoksista.