Kuka tahansa voi nyt luoda linssin Snapchatiin – se kuitenkin maksaa

Erottautuakseen massasta Snapchat tarjoaa tätä nykyä käyttäjille mahdollisuuden luoda omia linssejään palvelussa käytettäväksi. Asiasta uutisoi TechCrunch.

Snapchatiin on lisätty Custom lenses -ominaisuus, jonka avulla kuka tahansa käyttäjä voi luoda oman linssinsä vaikkapa häitä tai syntymäpäiviä varten. Luominen tapahtuu valitsemalla ensin AR-lisuke, vaikkapa kissankorvat, yli 150 vaihtoehdon joukosta ja lisäämällä linssiin haluttu teksti. Luodulle linssille voi lisäksi valita kartalta alueen, jolla se toimii, sekä määrittää miten kauan se pysyy aktiivisena.

Kustomoitavat linssit eivät kuitenkaan ole ilmaisia. Snapchatin mukaan hinnoittelu on suunniteltu siten, että tavallisella kuluttajalla on varaa ominaisuuden käyttöön, mutta toisaalta on myös haluttu varmistaa, että asiaton käyttö esimerkiksi yleisissä turistikohteissa pysyy aisoissa. Näin ollen vaikkapa kuuden tunnin ajan aktiivisena pysyvän linssin hinnat Suomessa alkavat 10,99 eurosta, mutta vuorokauden kestävästä linssistä New Yorkin Central Park -puistossa saakin maksaa jo 1000 euron verran.

Uudella ominaisuudella Snapchat pyrkii erottautumaan kilpailijoistaan, jotka eivät, ainakaan toistaiseksi, tarjoa samalla lailla suunniteltavissa olevia linssejä. Custom lenses -ominaisuus on nyt saatavilla myös Suomessa, sekä Android- että iOS-käyttäjille.