Huhut kertovat: henkilöstöä vähentänyt Motorola perunut Moto X5:n, Moto Mods -lisäkuorten määrää vähennetään

Huhut Motorolan ympärillä jatkuvat tiiviinä. Lenovon omistama Motorola on tällä viikolla kertonut henkilöstövähennyksistä työntekijöilleen Chicagossa. Tästä käynnistyivät huhut jopa Moto Z -puhelinsarjan tulevaisuudesta, jotka Lenovo kuitenkin vielä eilen tyrmäsi ja kertoi Moto Z -sarjalle olevan luvassa jatkoa.

Nyt Android Police -sivusto on raportoinut perutuksi joutuneenkin Moton tälle vuodelle suunnittelemista puhelimista Moto X5:n. Se oli mukana alkuvuodesta nähdyssä laajassa Moto-puhelinten vuodossa.

Moto X5 aiemmassa vuodossa.
Moto X5 aiemmassa vuodossa.

Android Policen lähteen mukaan Moto aikoo tiivistää mallistoaan ja keskittyä jatkossa Moto E, Moto G ja Moto Z -sarjojen puhelimiin.

Lähteen mukaan Motorola vähentää Chicagosta tuotekehityksestä ja suunnittelusta 190 työntekijää.

Moto Z -puhelinten erikoisuus ovat niiden tuki lisäominaisuuksia tuoville Moto Mods -lisäkuorille. Tältä osin Android Policen lähde kertoi Motorolan aikovan myös keskittyä enemmän myyviin lisäkuoriin erikoisuuksien kustannuksella. Luvassa lienee siis jatkossa enemmän lisäakku- ja tyylikuoria, mutta vähemmän pientä joukkoa kiinnostavia lisätoimintoja tuovia kuoria.

Tämä voi selittää myös miksi Livermorium-täysnäppäimistökuoren kehittäjä on antanut viime päivinä niin synkkiä kommentteja Moto Z:n tulevaisuudesta. Täysnäppäimistöllinen Moto Mods -kuori on juuri sellainen pienemmän kohderyhmän lisäominaisuus, johon Motorola tuskin jatkossa aiemmalla tavalla enää muuttuneessa tilanteessa panostaa.

Mielenkiintoisesti juuri verkkoon on vuotanut kuva myös Moto Mods -brändätystä uudesta Virtual Viewver -virtuaalilasipäähineestä Moto Z -puhelimille. Alta löytyvän kuvan Twitterissä julkaisi tuttu vuotaja Evan Blass. Moton virtuaalilasien odotetaan tukevan Googlen Daydream-alustaa. Lisäksi huomionarvoista on puhelimen kameran jääminen nähtäväksi käytettäväksi päähineen kanssa.

Motorolan Moto Mods Virtual Viewer.
Motorolan Moto Mods Virtual Viewer.