Huawei julkisti MateBook X Pron – huippukannettava täysnäytöllä ja näppäimestä nousevalla kameralla

Huawei on tänään esitellyt Mobile World Congressin alla uudet MateBook-läppärinsä. Viime vuonna esitelty sarja sai näin ollen jatkoa tuoden mukanaan uusia ominaisuuksia. MateBook X Pron lisäksi Huawei esitteli MediaPad M5 -tabletit.

Huawei MateBook X Pro.
Huawei MateBook X Pro.

Huawein mukaan MateBook X Prossa on maailman ensimmäinen FullView-kosketusnäytöllä varustettu kannettava tietokone. Sen 3:2-kuvasuhteella varustettu 13,9 tuuman näyttö peittää 91 prosenttia näyttöosan pinta-alasta. Näytön tarkkuus on 3000 x 2000 pikseliä (260ppi) ja sen kirkkaus on parhaimmillaan 450 nitiä. Näyttöä peittää Corningin Gorilla Glass -lasi

Huawei ei ole sijoittanut MateBook X Pron kameraa täysin tavanomaisimpaan paikkaan. Kamera nousee tarvittaessa ylös näppäimestä – näin ollen se ei vie tilaa näytöltä. Kameran lisäksi laitteen sormenjälkitunnistin on sijoitettu piiloon virtanäppäimeen.

Huawei MateBook X Pron webkamera nousee ylös näppäimestä.
Huawei MateBook X Pron webkamera nousee ylös näppäimestä.

MateBook X Pro on paksuimmillaan 14,6 millimetriä ja ohuimmillaan 4,9 millimetriä. Painoa laitteella on vain 1,33 kiloa. Läppäriin on pakattu myös 57,4 wattitunnin akku ja neljä kaiutinta Dolby Atmos -tilaäänituella. Käyttöaikaa yhdellä akullisella luvataan 12 tuntia videoiden toistossa, 14 tuntia toimistotyöskentelyssä ja 15 tuntia nettiselailussa. Puolen tunnin latauksella MateBook X Prolle pitäisi saada 6 tuntia käyttöaikaa.

Huawei käyttää MateBook Pro X:ssä Intelin 8. sukupolven Intel Core i -suorittimia. Parhaimmillaan laitteeseen saa Intel Core i7-8550U -suorittimen. Uudessa MateBook X Prossa on myös 20 prosenttia aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä. Suorittimen tukena laitteessa on NVIDIAn GeForce MX150 -näytönohjain.

MateBook X Prossa on kaksi USB-C-porttia, joissa on tuki Thunderbolt 3:lle. Näiden lisäksi laitteessa on yksi normaali USB-A-liitäntä sekä 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä. Käyttöjärjestelmänä Huawein uutuudessa toimii luonnollisesti Microsoftin Windows 10.

MateBook X Pro tulee markkinoille harmaana ja hopeisena. Ne tulevat markkinoille tämän vuoden toisen neljänneksen aikana ensimmäisille markkinoille.

MateBook Pron hinnat:

Intel Core i5 / 8Gt RAM / 256 Gt SSD: 1499 euroa
Intel Core i7 / 8Gt RAM / 512 Gt SSD: 1699 euroa
Intel Core i7 / 16Gt RAM / 512 Gt SSD: 1899 euroa