Chrome 66 tuli saataville – hiljentää vihdoin automaattisesti toistuvat videot

Google on julkaissut seuraavan version suositusta Chrome-selaimestaan. Chrome 66 hiljentää viimein automaattisesti toistuvat videot, mitä onkin toivottu jo hyvän aikaa. Muut uudistukset liittyvät tietoturvaan ja salasanoihin, kertoo 9to5Google.

Google jatkaa Chrome 66:lla edellisen version viitoittamalla tiellä, sillä jo helmikuussa julkaistu Chrome 64 mahdollisti itsestään toistuvien videoiden hiljentämisen sivustokohtaisesti. Nyt Chrome 66 tekee saman automaattisesti, ja antaa videon pyöriä vain tietyissa tapauksissa. Mobiililla selattaessa kotinäytölle liitetyt suosikkisivustot sekä tietokoneella usein vieraillut nettisivut saavat edelleen toistaa videoita, minkä lisäksi toistoesto ei koske äänettömiä videoita. Mainosvideot saattavat lisäksi yhä alkaa toistua, mikäli Chrome havaitsee käyttäjän klikkailleen sivustolla käynnissä olevan session aikana.

Salasanojen tallentaminen suoraan Chrome-selaimesta voi olla kätevä ominaisuus, kunhan muistaa huolehtia tietoturvasta.
Salasanojen tallentaminen suoraan Chrome-selaimesta voi olla kätevä ominaisuus, kunhan muistaa huolehtia tietoturvasta.

Päivityksellä on päätetty myös helpottaa salasanojen hallintaa, ja Chrome 66:lla on mahdollista luoda tiedosto, joka sisältää kaikki selaimen erinäisiltä sivustoilta tallentamat salasanat automaattista kirjautumista varten. Tätä ominaisuutta käyttävien on tietenkin hyvä huomioida, että vääriin käsiin päätyessään moinen tiedosto saattaa aiheuttaa ongelmia, salasanat kun ovat käytännössä kenen tahansa luettavissa ja käytettävissä.

Chrome 66 osaa kertoa, jos se havaitsee epäilyttäviä kolmannen osapuolen sovelluksia.
Chrome 66 osaa kertoa, jos se havaitsee epäilyttäviä kolmannen osapuolen sovelluksia.

Tietoturvan parantamiseksi Chrome 66 osaa myös ilmoittaa, mikäli kolmannen osapuolen sovellus lähettää koodia, joka saattaa johtaa selaimen kaatumiseen. Tulevat päivitykset kykenevät niin ikään estämään tällaisten sovellusten toiminnan jo valmiiksi, mutta Chrome 66:ssa vaaditaan edelleen toimia myös käyttäjältä.

Lisäksi uusin Chrome-versio ei enää luota tietoturvansa osalta epämääräisiin Symantec-varmenteisiin, minkä ohella myös aiemmin kohun aiheuttanutta Spectre-haavoittuvuutta vastaan on jälleen suojauduttu askelta paremmin.

Googlen Chrome 66 -selain on nyt ladattavissa Windowsille, Linuxille ja MacOS:lle. Android- ja iOS-muunnelmat seuraavat pian perässä, Google lupaa.