Vastaus Googlelle: Samsungilta älylasit jo ensi kuussa?

Google Glass -älylasit ovat olleet rajallisen joukon ilona jo pitkään, mutta massamarkkinoille Google ei ole halunnut laseja tuoda. Nyt Samsung on iskemässä mukaan markkinoille.

Kansainvälisten lähteiden mukaan Samsung olisi esittelemässä omat älylasinsa syyskuun alussa Berliinissä järjestettävillä IFA-messuilla. Lanseeraus tehtäisiin samaan aikaan uuden Note 4 -laitteen kanssa.

Korea Times -lehden tietojen mukaan Gear Glass olisi Samsungin vastaus Google Glassille. Kuten Glass, myös Gear Glass sopisi videon tallentamiseen. Lasien käyttötapa olisi pitkälti sama kuin Googlen mallissa, eli käyttäjä näkisi lasien toiminnot pienestä ruudusta, joka on suunnattu toiseen silmään.

Googlen Glass-älylasit eivät ole vielä tavoittaneet tavallista tallaajaa. Suurin syy tähän on lasien kallis hinta. Lasit voi tilata esimerkiksi Britanniasta, mutta 1000 punnan eli noin 1300 euron hinta ei houkuttele suuria massoja. Näyttääkin siltä, että ensimmäisistä Glass-laseista tulee pitkään jatkuva kokeilu. Ongelmana on osittain komponenttien hinta. Joissakin maissa keskustelua ovat herättäneet myös lasien käytöstä ihmisten yksityisyyteen aiheutuvat ongelmat.