Uusi verkkokauppa Teknavi.com

YouTube Music -sovellus tuli Wear OS -älykelloille - toimii aluksi vain Samsung-uutuuksissa

YouTube Music on vihdoin saatavilla myös Wear OS -älykelloille – mutta erittäin rajatusti.

Googlen kehittämällä Wear OS -käyttöjärjestelmällä varustettujen älykellojen osalta alkoi nyt elokuussa tavallaan uusi aikakausi Samsugin Galaxy Watch4 -uutuuksien myötä.

Galaxy Watch4 -kellot toivat markkinoille ensimmäisenä Wear OS:n uuden version, josta Google käyttää nimeä Wear OS 3. Ensimmäisissä muissa älykelloissa uusi käyttöjärjestelmäversio tullaan näkemään näillä näkymin vasta vuoden 2022 aikana. Aiemmista Wear OS -älykelloista päivityksen tulevat saamaan hyvin harvat mallit.

Uuden Wear OS -version ja Samsungin älykellojen lanseerauksen yhteydessä Google kertoi myös useista sovellusuudistuksista Wear OS:lle. Näiden joukossa on muun uusi parempi Google Maps -sovellus sekä Google Pay -maksupalvelun laajentuminen myös Wear OS -älykelloissa 16 uuteen maahan, mukaan lukien Suomeen.

Lisäksi yksi sovellusuudistuksista on YouTube Music -palvelu, jonka sovellus on nyt ensi kerran tullut saataville Wear OS -älykelloille.

Uusi YouTube Music -sovellus Wear OS -älykelloille tuli ladattavaksi Google Play -sovelluskaupan kautta aiemmin tällä viikolla, mutta valitettavasti sovellus vaatii Wear OS -käyttöjärjestelmän uuden version eikä näin ollen toimi tai tule toimimaan valtaosassa aiempia Wear OS -älykelloja. Toistaiseksi YouTube Music toimii vain Samsungin uusissa Galaxy Watch4:ssä ja Galaxy Watch4 Classicissa.

YouTube Music Premium -tilaajat voivat käyttää sovellusta ja tallentaa älykellon YouTube Music -sovelluksessa musiikkia kuunneltavaksi myös offline-tilassa, jolloin se on kuunneltavissa myös ilman verkkoyhteyttä tai yhteyttä älypuhelimeen – esimerkiksi lenkillä vain kellon ja Bluetooth-kuulokkeiden kanssa.

Lataukset tapahtuvat vain kellon ollessa latauksessa, ja oletuksena Wi-Fi-yhteydellä, mutta mahdollista on myös lataaminen mobiiliyhteydellä. Sovelluksessa on mukana myös älykkäiden latausten Smart Downloads -toiminto, joka lataa älykkäästi valitut 50-500 kappaletta kelloon sen ollessa Wi-Fi-yhteydessä ja latauksessa.

Musiikin suoratoistoa suoraan kelloon sovellus ei sen sijaan tue, ainakaan toistaiseksi. Soittolistojen selaaminen ei myöskään ole mahdollista, vaan tarjolla on vain vaihtoehtona vain satunnaistoisto.