YouTube julkaisi oman musiikkisovelluksensa

YouTubesta on kasvanut vuosien saatossa valtava videopalvelu, josta löytyy muiden sisältöjen ohella valtaisat määrät musiikkia. Nyt Google korostaa palvelun musiikkitarjonnan merkitystä julkaisemalla erillisen YouTube Music -sovelluksen. Muiden YouTube-palveluiden ohella myös Music-sovellus tarjoaa lisäetuja Youtube Red -tilaajille.

Googlen mukaan YouTube Music tarjoaa helpon tavan matkata kappaleesta toiseen ja löytää uusia artisteja. Perinteisen sovelluksen tavoin myös YouTube Music suosittelee etusivullaan sisältöä. Lisäksi sovellus pyrkii oppimaan käyttäjänsä maun ja luo siihen sopivia ”radioasemia”.

Muihin musiikkipalveluihin verrattuna YouTube Musicin etu on ehdottomasti videosisältö. Pelkän musiikin lisäksi tarjolla on esimerkiksi konsertti- ja sanoitusvideoita, joita puhtaista musiikkisovelluksista ei löydy.

YouTube Musicin käyttö on perinteisen YouTuben tavoin ilmaista, mutta mainoksilla maustettua. Eniten sovelluksesta saa kuitenkin irti Youtube Red -jäsenyydellä, sillä esimerkiksi musiikin taustasoitto on mahdollista vain maksullisille tilaajille. Samalla katoavat luonnollisesti mainokset.

YouTube Music julkaistiin eilen Google Playssa ja App Storessa. Starttitarjouksena sovellusta voi kokeilla 14 päivän ajan tehostettuna YouTube Red -versiona maksutta. Ikävä kyllä sovellus – ja täten myös tarjous – on toistaiseksi saatavilla vain Yhdysvalloissa.