Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Uutta näyttöteknologiaa: Yli 1 000 pikseliä tuumalle ja koko puhelin edestä näyttöä

Japanilainen Sharp, joka kuuluu nykyisin puhelinten kokoonpanijana parhaiten tunnetun Foxconnin alaisuuteen, on esitellyt uusia näyttöteknologioitaan CEATEC-messuilla Japanissa.

Erityisesti virtuaalitodellisuuslaitteisiin Sharp on kehittänyt uuden näytön, joka yltää yli 1 000 pikseliin tuumaa kohti. 2,87 tuuman kokoinen näyttö tarjoaa 1920×2160 pikseliä eli puolikkaan 4K-tarkkuudesta. Kun tällaisia näyttöjä yhdistetään kaksi, yksi kummallekin silmälle, päästään kokonaiseen 3840×2160 pikselin 4K-tarkkuuteen.

Virtuaalitodellisuus onkin asettamassa jälleen suurempia vaatimuksia myös älypuhelinten näytöille, jotka muuten tavanomaiseen käyttöön normaalilta etäisyydeltä olisivat riittäviä nykyistä huipputasoa alemmillakintarkkuuksilla. Sony on jo esitellyt 4K-näytöllisen älypuhelimen, ja myös Samsungin on vahvasti huhuttu kaavailevan ensi vuoden alkupuoliskolla tulossa olevaan uuteen Galaxy S8:aan 4K-näyttöä. Samsung-pomo heitti hiljattain haastattelussa ajatuksen ilmoille jo jopa 10K-tarkkuuden näytöstä.

Suurempien tarkkuuksien ohella toinen lähiaikoina älypuhelimiin odotettava näyttöinnovaatio on koko puhelimen etupuolen kattava näyttö, jollaisesta omaa ratkaisuaan Sharp on nyt myös messuilla esitellyt. Prototyypissä näyttö kaareutuu hieman laitteen eri reunoille.

Applelta on huhuttu ensi vuoden iPhoneen koko etupuolen kattavaa näyttöä, johon olisi integroitu myös Touch ID -sormenjälkitunnistus. Tarkempia tietoja Applen suunnitelmista ei kuitenkaan vielä ole.

Vielä asteen verran lisää voi spekuloida sillä, että Sharpin kuuluessa nyt Foxconnille, joka on Nokia-nimiset Android-älypuhelimet markkinoille pian tuovan HMD globalin elintärkeä kumppani, voi Sharpin nyt esiteltyjä innovaatioita päätyä aikanaan myös tuleviin Nokia-puhelimiin.