Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Et kai käytä enää tätä Googlen palvelua? Pian se loppuu

Googlen viestipalvelujen sekamelska selkenee ainakin yhden palvelun verran, kun vanha Google Talk laitetaan lopullisesti kiinni 26. kesäkuuta.

Googlella riittää Talkin sulkemisen jälkeenkin erilaisia viestintäsovelluksia: Google Messengeristä tuli Android Messages, viestien Allo ja videopuhelujen Duo olivat viime vuoden uutuudet ja Hangouts jatkaa taka-alalle painuneena taivallustaan. Hiljattain jatkossa yrityskäyttöön suuntaavasta Hangoutsista esiteltiin uudet erilliset Hangouts Meet ja Hangouts Chat -versiot.

Talk oli Googlen alkuperäinen pikaviestipalvelu jo vuodelta 2005, joka integroitiin myös osaksi sen Gmail-sähköpostia. Talk on myös pitkään ollut sivuroolissa Googlen palveluissa, sillä Hangouts käytännössä korvasi sen Gmailin yhteydessä jo vuonna 2013.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin myös, että SMS-tekstiviestit eivät ole enää osa Hangoutsia 22. toukokuuta alkaen.

Kevätsiivouksessaan Google on myös ilmoittanut lopettavansa useita Gmail Labsin lisäosia 24. huhtikuuta: Authentication Icon, Google Voice Player, Picasa-esikatselut, Quick Links, Quote Selected Text, Smartlabels ja Yelp-esikatselut. Samoin Google+:n Circles -tuki Gmailista ja mahdollisuus lähettää sähköpostilla Google+:n profiiliin poistuvat.

Mutta jos yksi palvelu loppuu, yksi palvelu lisää on Googlella jälleen myös taas vasta tulossa: sen Area 120 -hautomo on julkaisemassa uuden sovelluksen kuvien muokkaamiseen yhdessä kaverien kanssa. Tässä tapauksessa kyse ei kuitenkaan olisi ensisijaisesti keskustelu- vaan kevytmielisestä yhteistyösovelluksesta.