Windows-pomo vihjasi: uusi Microsoft-huippupuhelin tulossa

Lumia 950 ja sen sisarmalli Lumia 950 XL ovat toistaiseksi Microsoftin ykköstarjontaa älypuhelimissa. Puhelimet saivat arvioissa ja markkinoilla kylmän vastaanoton.

Microsoftin suunnitelmissa on huippuluokan puhelimen tuominen markkinoille. Yhtiö aikoo jatkaa mobiili-Windowsin tukemista ja kehittämistä eikä ole täysin lähdössä laitteistakaan.

Jo kertoessaan jätti-irtisanomisista Suomessa ja muualla, korosti Microsoft jatkossakin vielä panostavansa yrityspuhelimiin. Myös Lontoossa Microsoftin Build-kiertueella puhunut Windows-yksikön johtaja Kevin Gallo viittasi tähän suuntaan.

– Olemme todella samassa linjassa sen kanssa, mitä olemme tehneet Windows-desktopin puolella, mikä tarkoittaa meidän näyttävän esimerkkiä huippuluokan ja kategoriassa innovoimisella, kuten olemme tehneet Surfacen kanssa, ja muut valmistajat rakentavat valikoimaan laajuuden, Gallo kommentoi.

Gallon esiintymisestä Build-kiertueella on kertonut muun muassa The Register.

Gallon mukaan Nokian aiempi strategia edullisemmista kuluttajalaitteista ei ikinä olisi voinut tuoda rahaa, ja yritysasiakkaiden segmentti on Microsoftin ydinvahvuus – ja tämän vuoksi Microsoftin tuleva kohderyhmä puhelimissa.

Myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmä on saamassa Gallon mukaan oman merkittävän päivityksensä laajemman Windows 10:n Anniversary-päivityksen yhteydessä.

Huhuissa Microsoftilta on seuraavaksi odotettu jonkinlaista Surface-puhelinta. Microsoft-johdon aiempien kommenttien perusteella kyiseistä puhelinta odotetaan markkinoille vasta ensi vuonna ja vuosi 2016 on jäämässä välivuodeksi Microsoftille puhelimissa.