Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Windows Ink – Windows 10:n älykäs uusi alusta

Microsoft on kertonut tuovansa Anniversary Update -päivityksen Windows 10:lle ensi kesänä, ja yksi mielenkiintoinen osa päivitystä on Windows Ink -alusta sekä yhteistyössä Wacomin kanssa kehitetty ohjauskynä, joka toimii kaikilla Windows 10 -laitteilla, jotka tukevat ohjauskynää.

Windows Ink on Microsoftin uusi alusta, jonka ominaisuuksista saa jo nimen (ink eli muste) perusteella jonkinlaisen käsityksen. Käyttäjä voi esimerkiksi Windows Inkiä hyödyntäen kirjoittaa tietokoneen muistilapuille muistiinpanoja, kuten”soita äidille iltayhdeksältä”, ja Cortana-avustaja tekee muistiinpanosta automaattisesti muistutuksen.

Windows Ink mahdollistaa piirtämisen ja kirjoittamisen niin kynällä kuin sormellakin tai molemmilla. Ink-alusta tulee myös sovelluskehittäjien käytettäväksi eri sovelluksissa, ja ainakin Adoben sovellukset sekä Microsoftin omat Office-sovellukset tulevat Windows Inkiä käyttämään.

Windows Inkin ohella Microsoft ilmoitti myös kehittävänsä uutta ohjauskynää yhteistyössä piirtopöydistään ja kynistään tunnetun Wacomin kanssa. Microsoftin Surface-laitteilla on oma Surface Peninsä, Huaweilla on oma kynänsä ja monella muulla valmistajalla myös omansa, mutta Microsoftin ja Wacomin kynän on määrä toimia lukuisten Windows 10 -laitteiden kanssa.