Windows 10 käytössä jo puolessa miljardissa laitteessa

Microsoftin vuotuinen Build-kehittäjäkonferenssi on alkanut tänään. Huomenna on luvassa kuluttajille mielenkiintoisempia uutisia, mutta myös jo tänään lavalla esiintyi Microsoftin toimitusjohtaja Satya Nadella. Huomenna Microsoft esittelee Windows 10:n tulevaa Redstone 3 -päivitystä, joka tulee olemaan varsin suuri.

Nadella kertoi tänään, että Microsoftin Windows 10 -käyttöjärjestelmä on tällä hetkellä aktiivisessa käytössä 500 miljoonassa eri laitteessa. Noin kuukausi sitten Microsoft paljasti, että 300 miljoonaa käyttäjää käyttää Windows 10:tä vähintään 3,5 tuntia päivässä. Luku on varsin vakuuttava.

Yhtiön alkuperäinen tavoite oli saada Windows 10 miljardiin eri laitteeseen, joten Microsoft on tavoitteen puolivälissä. Monet yritykset käyttävät vielä vanhempaa Windows 7 -käyttöjärjestelmää, joten kun yhtiöt alkavat päivittämään laitteitaan, nousee luku yhä tasaisen varmasti.

Microsoft toi hiljattain Windows 10 Creators Updaten saataville ja syksyllä luvassa on suurempi Redstone 3 -päivitys. Siihen tulee näillä näkymin laajasti uusia ominaisuuksia, joista osan piti tulla jo Creators Updateen. Näitä ominaisuuksia ovat esimerkiksi valittujen ihmisten pikavalinnat MyPeople, uudenlainen Action Center, välilehdet kaikkiin sovelluksiin ja älykäs virransäästötila.