Uusi verkkokauppa Teknavi.com

Näin jakautuvat Androidin suosituimmat viestisovellukset eri maissa

WhatsApp on Suomen suosituin viestisovellus Android-laitteissa. Pohjois-Amerikassa taas jyllää Facebookin Messenger. Muun muassa nämä seikat käyvät ilmi Similar Webin tilastosta, jossa listattiin yhteensä 187 eri valtion suosituin Android-pikaviestisovellus.

Suomen lisäksi WhatsApp on suosituin muun muassa Venäjällä, Saksassa, Isossa-Britanniassa sekä monissa Etelä-Amerikan ja eteläisen Afrikan maissa. Sen sijaan muun muassa Australiassa, Kanadassa, Yhdysvalloissa sekä naapurimaissamme Norjassa ja Ruotsissa kärkisijaa pitää hallussaan Facebookin Messenger.

Kaikkiaan 187 valtiosta peräti 109:ssä suosituin Android-viestisovellus on WhatsApp. Prosenteissa ilmoitettuna se pitää hallussaan lähes 56 prosenttia tilastoiduista valtioista. Kakkosena tulee Messenger, joka on suosituin 49 maassa ja kolmantena Viber, joka on suosituin 15 eri maassa.

Kaiken kaikkiaan vähiten suosittu on BlackBerryn BBM, mutta yhdessä maassa sekin on onnistunut kärkisijan nappaamaan. Indonesiassa peräti 87,5 prosenttia Android-laitteista sisältää BBM:n. Mielenkiintoisena yksityiskohtana voisi myös mainita suurista ja nimekkäistä elektroniikkavalmistajistaan tunnetun Korean, joka on ainoa maa, jossa KakaoTalk otti kärkisijan.

Kannattaa huomioida, että tilasto kertoo eri maiden suosituimmat sovellukset, muttei kerro käyttäjämääristä mitään.WeChat on suosituin sovellus vain kolmessa eri maassa, mutta kun yksi niistä on Kiina, voi sillä olettaa olevan melkoisen paljon käyttäjiä.