Viking Linen sovellus tuo mobiili-tv:n Itämerelle

Viking Line julkaisi viime syksynä risteilysovelluksen, joka sisältää risteilyohjelman, myymälöiden hinnastot ja Tinder-tyyppisen seuranhakutoiminnon risteilyille. Nyt matkustajasovellukseen on yhdistetty Viking Linen mobiili-tv -pilotti, joka tarjosi/tarjoaa esimerkiksi jalkapallon EM-kisat sekä Rion olympialaiset Viking XPRS:in matkustajille.

Viking Linen matkustajasovelluksen uusi ominaisuus sisältää mobiili-tv:n katselumahdollisuuden sekä videoiden suoratoisto-ominaisuuden. Helsingin ja Tallinnan välillä risteilevän Viking XPRS:in matkustajat voivat uuden mobiili-tv:n kautta katsoa teräväpiirtona esimerkiksi jalkapallon UEFA Euro 2016 -turnausta sekä Rion olympialaisia. Sovellukseen sisältyy myös kanaviakuten CNN, Cartoon Networks sekä Boomerang.

– Sovelluksemme on otettu hyvin vastaan ja tänä kesänä haluamme ilahduttaa Tallinnan reittimme matkustajia suorilla TV-lähetyksillä, jotka ovat katsottavissa jokaisen omasta mobiililaitteesta. Urheilusta kiinnostuneille Rion olympialaiset ja jalkapallon UEFA Euro 2016 -turnaus ovat vuoden kohokohtia, joita harva on valmis menettämään. TV-lähetysten tuominen jokaisen omiin mobiililaitteisiin palvelee myös säännöllisesti matkustavia asiakkaitamme, sanoo Gustaf Eklund, Viking Linen Head of Customer Business Development.

Matkustajasovellus käyttää laivan sisäistä verkkoa, mikä mahdollistaa palvelun toiminnan myös internetyhteyden ollessa rajoitettu.

– Esimerkiksi Norwegian Airlines on tuonut suorat TV-lähetykset lennoilleen puoli vuotta sitten ja Virgin Trains Iso-Britanniassa julkisti juuri viime viikolla oman videopalvelunsa. Laiva itsessään on rajoitetun verkkoyhteyden vuoksi haastava ympäristö digitalisaation toteuttamiseen. Maxicasterin satelliittipalvelujen ja ainutlaatuisen videoiden suoratoistokyvykkyyden ansioista olemme pystyneet kehittämään toimivan, käyttäjäystävällisen ja luotettavan ratkaisun merelle, sanoo Ixonosin Business Development Director Mikko Sjöblom.

Neljän kuukauden mittainen mobiili-tv:n pilotointijakso alkoi Viking XPRS:illä keskiviikkona 29. kesäkuuta. Gustaf Eklundin mukaan toiveissa on tuoda mobiili-tv myöhemmin kaikille Viking Linen laivoille ja kaikkien matkustajien saataville, mutta tarkoituksena on ensin pilotointijakson aikana seurata mobiili-tv:n saamaa vastaanottoa ja suosiota, ja tehdä sen jälkeen ratkaisuja jatkon suhteen.

Matkustajasovellus on ladattavissa ilmaiseksi iOS- ja Android-laitteille App Storesta sekä Google Play -kaupasta.